Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Ελεύθεροι ο Γιάννος και η σύζυγός του – 100.000 και 50.000 ευρώ αντίστοιχα η εγγύηση

Πιστός στην υπερασπιστική γραμμή που έχει χαράξει, έμεινε ο πρώην υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος τελικά μετά την απολογία του στην ανακρίτρια κυρία Πουλάκη, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 100.000 ευρώ.

Παράλληλα ελεύθερη με εγγύηση 50.000 ευρώ αφέθηκε και η σύζυγός του, Ρούλα Κουράκου, οποία κατηγορείται για άμεση συνέργεια στο... αδίκημα (ανειλικρινή δήλωση πόθεν έσχες), που το 2010 μετατράπηκε σε κακούργημα.

Ο πρώην υπουργός τόνισε πως δεν γνώριζε τίποτα για τον επίμαχο λογαριασμό, αλλά πληροφορήθηκε στην συνέχεια του έγγαμου βίου του από την σύζυγό του. Όπως είπε τα 1,3 εκατ. ευρώ ήταν χρήματα της κυρίας Κουράκου από προηγούμενο γάμο της, τα οποία προορίζονταν αποκλειστικά για τα παιδιά της. Το ποσό αυτό μπήκε ως καταπίστευμα σε ελβετική τράπεζα και στη συνέχεια το 2010 επαναφορτίστηκε στην Ελλάδα και πάλι στο όνομα των παιδιών.

Το επίμαχο ποσό και η τυχόν διασύνδεση του με παράνομο χρήμα από τα εξοπλιστικά προγράμματα ερευνάται και από τον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ο οποίος ζήτησε το πράσινο φως από την Σταυρούλα Κουράκου για το άνοιγμα της κίνησης του λογαριασμού. Με τη σύζυγο του πρώην υπουργού να συναινεί στο άνοιγμα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου