Υλικά
1 κιλό κιμά από κοτόπουλο (μπούτι και στήθος)
1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μπαχάρι
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
1 τριμμένο μέτριο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 τριμμένες μέτριες ντομάτες
λίγα φύλλα δυόσμου
½ κουταλάκι του γλυκού πετιμέζι
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Bάζετε σε μεγάλη λεκάνη τον κιμά και ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το μπαχάρι, τη ρίγανη, το γιαούρτι και το αλατοπίπερο.
Ζυμώνετε το μείγμα ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά. Πλάθετε μικρά μπιφτέκια και τα ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι, μέχρι να ροδίσουν.
Eν τω μεταξύ, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε κατσαρολάκι με λίγο λάδι. Προσθέτετε τη ντομάτα, το πετιμέζι και το δυόσμο, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 10', μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα και λίγο γιαούρτι από πάνω.
1 κιλό κιμά από κοτόπουλο (μπούτι και στήθος)
1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μπαχάρι
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
1 τριμμένο μέτριο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 τριμμένες μέτριες ντομάτες
λίγα φύλλα δυόσμου
½ κουταλάκι του γλυκού πετιμέζι
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Bάζετε σε μεγάλη λεκάνη τον κιμά και ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το μπαχάρι, τη ρίγανη, το γιαούρτι και το αλατοπίπερο.
Ζυμώνετε το μείγμα ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά. Πλάθετε μικρά μπιφτέκια και τα ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι, μέχρι να ροδίσουν.
Eν τω μεταξύ, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε κατσαρολάκι με λίγο λάδι. Προσθέτετε τη ντομάτα, το πετιμέζι και το δυόσμο, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 10', μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα και λίγο γιαούρτι από πάνω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου