Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Cheesecake με ανθότυρο και μαρμελάδα φράουλα

Υλικά 
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
μπισκότα τύπου digestive: 200 γρ.
βούτυρο: 2 κουταλιές της σούπας
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
ανθότυρο ανάλατο: 250 γρ.
αυγά: 2 κρόκοι και 1 ολόκληρο
αλάτι: λίγο
ζάχαρη: 80 γρ.
ζελατίνα: 3 φύλλα
γάλα φρέσκο: 60ml
κρέμα γάλακτος: 300mlΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
2 φλιτζάνια του τσαγιού μαρμελάδα φράουλα (ή σιρόπι)
100 γρ. φρέσκες φράουλες κομμένες σε ροδέλες


Διαδικασία
Ετοιμάζετε τη βάση για το cheesecake ζεσταίνοντας το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Τρίβετε τα μπισκότα στο μίξερ και τα ανακατεύετε με το βούτυρο. Στρώνετε το μίγμα σε στρογγυλή φόρμα με κινητά τοιχώματα. Βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.
Μουλιάζετε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τους κρόκους και το ολόκληρο αυγό ελαφρά χτυπημένα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το γάλα. Αφού το μίγμα ζεσταθεί, χωρίς να βράσει, ρίχνετε τα φύλλα ζελατίνας στραγγισμένα καλά και ανακατεύετε.
Αφήνετε το μίγμα να γίνει χλιαρό. Χτυπάτε το ανθότυρο στο μίξερ να γίνει σαν κρέμα και ανακατεύετε μαζί με το μίγμα των αυγών. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα σε υψηλή ταχύτητα για να γίνει σφιχτή σαντιγί και την ανακατεύετε με το μίγμα τυριού. Αδειάζετε πάνω στη βάση μπισκότου και βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.
Μοιράζετε στην επιφάνεια του γλυκού τις φράουλες κομμένες σε ροδέλες και απλώνετε τη μαρμελάδα ή το σιρόπι έτσι ώστε να καλυφθεί ολόκληρο. Ξεφορμάρετε το γλυκό και κόβετε σε κομμάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου