Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔΚΜ, ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Σε κοινή ανακοίνωση κατέληξαν σήμερα για το θέμα των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, οι Δήμαρχοι και οι Εκπρόσωποι των Παραγωγικών Φορέων της Θεσσαλονίκης.
Η κοινή ανακοίνωση είναι η εξής:
«Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και οι Δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης και οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της πόλης συγκεντρωθήκαμε σήμερα Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και αποφασίσαμε ομόφωνα τα εξής:
1.Απαιτούμε από την Κυβέρνηση εντός της ημέρας επίλυση του προβλήματος που ανέκυψε με τον ΟΑΣΘ τις τελευταίες έντεκα μέρες, με βάση το από 25/8/2016 Πρακτικό Συμφιλιωτικής Διαδικασίας το οποίο δεν τηρήθηκε.
2.Απαιτούμε από την Κυβέρνηση την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ προκειμένου να γίνει ταυτόχρονη επανέναρξη της λειτουργίας της αστικής συγκοινωνίας στο νομό Θεσσαλονίκης.
3.Θα συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε συζήτηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη μόνο με λειτουργούσες τις αστικές συγκοινωνίες, πράγμα το οποίο είναι αποκλειστική ευθύνη του ΥΠΟΜΕΔΙ. Η επόμενη ημέρα για τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη πρέπει να διασφαλίζει καλύτερες, πιο αξιοπρεπείς, οικονομικές και πιο αξιόπιστες υπηρεσίες για το επιβατικό κοινό του νομού.
4.Σε περίπτωση που ως αύριο Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016, με ευθύνη του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χ. Σπίρτζη δεν έχει γίνει η επανέναρξη της λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών στο νομό Θεσσαλονίκης, θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη, ώστε να αναζητηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες, με σκοπό να αποκατασταθεί άμεσα η ομαλή λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών και να πάψει επιτέλους η ταλαιπωρία των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου