Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Τυροπιτάκια με μυζήθρα κεφαλογραβιέρα και φέτα

Υλικά
500 γρ. φύλλο κρούστας
300 γρ. φέτα
300 γρ. μυζήθρα
200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1/2 λίτρο γάλα
4 αυγά
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού, λιωμένο βούτυρο γάλακτος
πιπέρι
Διαδικασία
Αλείφετε το ταψί με λάδι και βούτυρο. Σε μία λεκάνη τρίβετε τη φέτα και τη μυζήθρα, προσθέτετε την κεφαλογραβιέρα και πιπέρι, ανακατεύετε και προσθέτετε στο μείγμα το δυόσμο και τα αυγά χτυπημένα με το γάλα.
Κόβετε κάθε φύλλο σε 4 λωρίδες. Βάζετε στην άκρη 1 κουταλιά γέμιση και αλείφετε τη λωρίδα με λάδι και βούτυρο. Διπλώνετε φτιάχνοντας ένα τριγωνάκι. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
Ψήνετε τα τυροπιτάκια στους 200° C για 40’ μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου