Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ: Δεν υπάρχει συμφωνία ανακοίνωσε η Κομισιόν - Αποχώρησε η ελληνική ομάδα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν που έγινε λίγο πριν τις 8 το βράδυ οι διαπραγματεύσεις τελείωσαν χωρίς αποτέλεσμα και η απόσταση παραμένει. Yπήρξε μια κάποια πρόοδος, αλλά όχι σημαντική ανέφερε η πλευρά του Γιούνκερ...

Οι διαπραγματεύσεις με τους Έλληνες δεν πέτυχαν" διαμήνυσε κοινοτικός αξιωματούχος, λίγο μετά τις δηλώσεις των κυβερνητικών κύκλων για τις "κόκκινες γραμμές" της ελληνικής πλευράς. "Εξακολουθεί να υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ των σχεδίων των ελληνικών αρχών και τις κοινές απαιτήσεις της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ της τάξης των 0,5-1 μονάδων του ΑΕΠ, ή το ισοδύναμο του άνω των 2 δισεκ. ευρώ μόνιμων δημοσιονομικών μέτρων σε ετήσια βάση" σχολίαζε. "Επιπλέον οι ελληνικές προτάσεις παραμένουν ημιτελείς" σημείωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι "περαιτέρω συζητήσεις θα πρέπει να λαμβάνουν χώρα στο Eurogroup της προσεχούς Πέμπτης." "Xρειαζόμαστε συγκεκριμένες προτάσεις από την ελληνική πλευρά, δεν είμαστε ακόμη σε αυτό το σημείο" επισήμαινε.

Λίγα λεπτά νωρίτερα η Αθήνα εμφανίστηκε ανυποχώρητη στις απαιτήσεις που θέτει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και με non paper που κυκλοφόρησε το απόγευμα της Κυριακής άφησε αιχμές πως με την επιμονή του τορπίλισε τη συμφωνία. Σύμφωνα με την ανεπίσημη ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου το κενό που χωρίζει την ελληνική κυβέρνηση από το ΔΝΤ προσδιορίζεται στα 3,6 δισ., ενώ δεν γίνεται αναφορά στις διαφορές με την ΕΚΤ και την Κομισιόν. Όπως επισημαίνει η κυβέρνηση κόκκινες γραμμές είναι οι μειώσεις στις συντάξεις, η αύξηση του ΦΠΑ στα ήδη πρώτης ανάγκης. 


Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου