Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Το ξέσπασα του Ξηρού για τους Πυρήνες

Με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς αναφέρθηκε ο Χριστόδουλος Ξηρός στους φυλακισμένους Πυρήνες της Φωτιάς μετά τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τα σχέδια «απόλυσης» του μετά την απόδραση από... τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο 57χρονος μίλησε για τις επιθέσεις που δέχτηκε μέσα στις φυλακές όπως επίσης και για τις επιθέσεις που ετοίμαζε πριν συλληφθεί. Επίσης κάνει λόγο για μαφιόζικες πρακτικές εκ μέρους τους ενώ δηλώνει πως δεν είναι σίγουρος αν το σχέδιο εξόντωσης του ευσταθεί ή αν είναι κατασκεύασμα της αστυνομίας.

«Δεν παίζει αυτό σε πρακτικές επαναστατικού κινήματος και επαναστατών. Αυτά είναι μαφιόζικες πρακτικές. Να σου πω μόνο στις ταινίες τα βλέπω. Δηλαδή εγώ μόνο που τα είδα μου σηκώθηκαν οι τρίχες, έφριξα. Δεν ξέρω αν κατασκευές της αστυνομίας ή αν είναι πραγματικότητα. Δηλαδή αυτά τα πράγματα που λέγανε για μένα πίσω από την πλάτη μου, που κάνανε, που ετοιμάζανε. Δεν ξέρω. Για αυτό δεν θέλω να πάρω θέση», είπε ο Ξηρός και συνέχισε:

«Ήμουν είκοσι χρόνια στην επαναστατική οργάνωση 17 Νοέμβρη. Άπειρες διαφωνίες (είχαμε), άπειρες. Δεν εκτελέσαμε κανέναν, δεν μαχαιρώσαμε κανέναν πισώπλατα. Συζητάγαμε, κάναμε την κριτική μας. Άπειρες αποτυχίες, δεν είχαμε μόνο επιτυχίες. Δεν εκτελείς κάποιον επειδή απέτυχε. Δεν εκτελείς κάποιον επειδή διαφώνησε. Όχι. Κάνεις μία κριτική και πας παρακάτω. Έτσι λειτουργεί το επαναστατικό κίνημα, έτσι λειτουργούν οι επαναστάτες, με απόλυτη δημοκρατία. Αν ισχύουν αυτά που βγήκαν δεν μιλάμε για επαναστατική οργάνωση, μιλάμε για μαφιόζικη οργάνωση. Δεν νομίζω, δεν το πιστεύω...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου