Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Η μεγαλύτερη πισίνα στον κόσμο με μήκος 1 χιλιόμετρο

Με πάνω από ένα χιλιόμετρο μήκος και 250.000 κυβικά μέτρα νερού, η τεράστια πισίνα του SanAlfonsodelMar κατέχει δικαιωματικά τον τίτλο της μεγαλύτερης πισίνας του κόσμου.

Η εντυπωσιακή πισίνα-λιμνοθάλασσα βρίσκεται στο θέρετρο του San AlfonsodelMar στην πόλη Algarrobo, στη Χιλή. Είναι πραγματικά γιγαντιαία καθώς απλώνεται σε πάνω από... ένα χιλιόμετρο σε μήκος, (3.323 πόδια), καλύπτει 20 στρέμματα, στο βαθύτερο σημείο της φτάνει τα 35 μέτρα βάθος και συγκρατεί τον απίστευτο αριθμό των 250.000 κυβικών μέτρων νερού, αναφέρει το topdreamer.com.



Παρόλο που το νερό του ωκεανού είναι εξαιρετικά κρύο στο μεγαλύτερο μέρος του έτους, το καλοκαίρι στην πισίνα καταφέρνουν να διατηρούν μία θερμοκρασία που δεν πέφτει κάτω από τους 26 βαθμούς κελσίου. Το σύστημα καθαρισμού ελέγχεται απο υπολογιστές ανακυκλώνοντας θαλασσινό νερό.



Όπως ήταν αναμενόμενο, η μεγαλύτερα πισίνα του κόσμου προσελκύει καθημερινά ορδές επισκεπτών που ανυπομονούν να απολαύσουν το επιβλητικό θέαμα. Τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά της είναι απόλυτα καθαρά και δημιουργεί σταθερά συνειρμούς....’’παραδείσου’’.



Εκτός από τις ατέλειωτες ώρες κολύμβησης, οι επισκέπτες μπορούν επίσης να κάνουν βαρκάδα σε όλη τη λιμνοθάλασσα με μικρές βάρκες. Είναι τόσο μεγάλη, που οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν κανό ή ακόμα και ιστιοπλοοία με μικρά σκάφη. Φυσικά έχει καταχωρηθεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες σαν η μεγαλύτερη πισίνα στον κόσμο.



Χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί η κατασκευή της πισίνας, το κόστος της οποίας ξεπέρασε το 1 δις ευρώ, ενώ το ετήσιο κόστος συντήρησης φτάνει τα 2 εκατ. ευρώ






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου