Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Απαίτηση των πολιτών η ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.

Συνέντευξη τύπου του υποψηφίου Ευρωβουλευτή Π. Ψωμιάδη στην Κατερίνη

«Με τη γενόσημη Νέα Δημοκρατία της Πολιτικής Άνοιξης, δεν έχω καμία σχέση». Σ’ αυτήν τη φράση, μπορεί να συμπυκνωθεί όλη η άποψη που έχει για τη Νέα Δημοκρατία και τον...
Αντώνη Σαμαρά, ο μέχρι πρότινος «αρχηστράτηγος» του κόμματος στη Βόρεια Ελλάδα και πλέον υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το κόμμα ΠΑΤΡΙ.Δ.Α., Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ο πρώην βουλευτής, νομάρχης και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, βρέθηκε χθες το μεσημέρι στην Κατερίνη, στο πλαίσιο περιοδείας του για την προώθηση του κόμματός του και της υποψηφιότητάς του για την Ευρωβουλή. Ο κ. Ψωμιάδης, μιλώντας στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης (από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης), αναφέρθηκε στην ίδρυση του Πατριωτικού Δικτύου Αφύπνισης το οποίο ίδρυσε ο ίδιος πριν 2 χρόνια και σήμερα πλέον αποτελεί ένα ακόμη κόμμα, στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά. «Κόμματα υπάρχουν πολλά, πατρίδα όμως μία», είπε στην αρχή της τοποθέτησής του ο κ. Ψωμιάδης, τονίζοντας ότι «τα πρώην μεγάλα κόμματα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ πέθαναν και για αυτό έπρεπε να γεννηθεί κάτι νέο, όπως το ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.» Στόχος του νέου κόμματος (το οποίο συνεργάζεται και με τον Βύρωνα Πολύδωρα), είναι να ενώσει την κεντροδεξιά κάτι, που όπως υπογράμμισε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, αποτελεί απαίτηση των πολιτών.

Απαίτηση των πολιτών, είπε, είναι να πορευθούμε ενωμένοι απέναντι στην προσπάθεια εξαφάνισης της μεσαίας τάξης και να βάλουμε φραγμό στην απαξίωση της εθνικής μας υπερηφάνειας, τόνισε, εκτιμώντας πως το Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης θα εκλέξει ευρωβουλευτή. «Είναι βέβαιο ότι θα εκπροσωπηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο», εκτίμησε ο κ. Ψωμιάδης, «παρά την προσπάθεια των μέσων ενημέρωσης των Αθηνών» να προβάλουν όλα τα άλλα κόμματα εκτός από το δικό του.

Ο κ. Ψωμιάδης, απάντησε για την αποχώρησή του από τη Νέα Δημοκρατία και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε, εξαπολύοντας «πυρά» εναντίον του προέδρου Αντώνη Σαμαρά. «Πρεσβεύω, αυτά που πρέσβευε η Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή», είπε ο πρώην Περιφερειάρχης, σημειώνοντας πως ο Αντώνης Σαμαράς αν και είχε αποφασίσει να τον συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, τελικά τον άφησε εκτός με τη δικαιολογία των δικαστικών εκκρεμοτήτων. «Δεν έχω καμιά δικαστική εκκρεμότητα», υποστήριξε ο κ. Ψωμιάδης, περνώντας στην αντεπίθεση: «Δικαστικές εκκρεμότητες αντίθετα, έχουν σύμβουλοι του Σαμαρά, ακόμη και υποψήφιοι δήμαρχοι που στηρίζονται από τη Νέα Δημοκρατία» ανέφερε.

Παρόλα αυτά, η παραίτησή του από τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, δεν σχετίζεται με τη μη συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο, αλλά με την μη αποδοχή δυο προϋποθέσεων που έθεσε ο ίδιος στον Αντώνη Σαμαρά. «Είχα πει στον κ. Σαμαρά, ότι αν θέλει να με χρησιμοποιήσει στο ευρωψηφοδέλτιο θα πρέπει να αλλάξει οικονομική πολιτική και να μπει μπροστά για την επανένωση της κεντροδεξιάς παράταξης. Τίποτα από αυτά δεν έκανε», είπε ο κ. Ψωμιάδης, θυμίζοντας πως σε ότι αφορά τον ίδιο, ψήφισε Νέα Δημοκρατία και Σαμαρά και τελικά προέκυψε Βενιζέλος.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο μια ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές του Μάη να «ανοίξει την όρεξη» της αντιπολίτευσης για εκλογές, ο κ. Ψωμιάδης είπε, χαρακτήρισε «εγκληματικό» το αίτημα για εκλογές, αντί ενός αιτήματος για πολιτική συνεννόηση. «Ο ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριφέρεται όχι σαν κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά σαν κόμμα του 4%», είπε χαρακτηριστικά εξαπολύοντας βολές και κατά των επιλογών του κ. Τσίπρα.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, σχολίασε και το «Ποτάμι», λέγοντας πως και αυτό θα κριθεί, αρνούμενος να πει κάτι άλλο, αφού δεν θέλει να συμμετέχει και ο ίδιος στην εκστρατεία διαφήμισης ενός κόμματος «με θολές θέσεις».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. μίλησε και για την Χρυσή Αυγή. Αρχικά ο κ. Ψωμιάδης υπογράμμισε πως καταδικάζει όλες τις ακρότητες στις οποίες έχουν προχωρήσει μέλη της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας ωστόσο ότι «δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και της ακρότητες της Αριστεράς». Τον πολιτικό αντίπαλο τον αντιμετωπίζεις με πολιτικά επιχειρήματα και όχι με φυλακίσεις, είπε σε άλλο σημείο, υπογραμμίζοντας πως οι ιδέες δεν φυλακίζονται.

Τέλος, ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας σχολίασε και τη μάχη Τζιτζικώστα-Ιωαννίδη, χωρίς να πάρει όμως θέση. «Έστω και αργά, ο Αποστόλης κατάλαβε πως ότι έργο γίνεται στην Περιφέρεια έχει την υπογραφή Ψωμιάδη» είπε, συμπληρώνοντας πως τώρα ο Σαμαράς θυμήθηκε τον Ιωαννίδη και πως η διαφορά του με τον κ. Τζιτζικώστα μπορεί να μειωθεί.

Ερωτηθείς για το Δήμο Κατερίνης, δήλωσε «φαν» του Χιονίδη, χωρίς όμως, όπως είπε ο ίδιος, να θέλει να αναμιχθεί και να γνωρίζει ακριβώς το τι συμβαίνει στην περιοχή μας.

Κλείνοντας, διαβεβαίωσε ότι στην Ευρωβουλή θα αγωνιστεί για το δίκαιο της χώρας μας και για την Ευρώπη που οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, σημειώνοντας πως πλέον δεν θέλει να έχει καμία σχέση «με τη γενόσημη Νέα Δημοκρατίας της Πολιτικής Άνοιξης».


eptanews.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου