Βράδυ σπίτι και ψάχνεις αυτό το κάτι διαφορετικό για να σου κάνει παρέα, την ώρα που θα βλέπεις τηλεόραση; Σκέφτεσαι τα ποπ κορν αλλά την ίδια ώρα λες: «Μα δεν είναι κάτι διαφορετικό». Λάθος! Αν ενισχυθούν με καραμέλα θα είναι...
Υλικά
Διαδικασία
Τοποθετούμε πρώτα το λάδι στην κατσαρόλα και στην συνέχεια το καλαμπόκι. Το καλαμπόκι πρέπει να είναι τόσο, όσο να καλύπτει την επιφάνεια της κατσαρόλας. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας. Ανάβουμε το μάτι στην ψηλότερη θερμοκρασία και περιμένουμε, ωσότου ακούσουμε το πρώτο «ποπ». Μόλις σκάσουν τα πρώτα ποπ κορν, κλείνουμε το μάτι, έχοντας διαρκώς κλειστό το καπάκι και περιμένουμε να σκάσουν και τα υπόλοιπα.
Όταν πια σκάσουν όλα, μετά από 2-3', ανοίγουμε το καπάκι, αλατίζουμε με άφθονο αλάτι και μεταφέρουμε σε μεγάλη γαβάθα. Ετοιμάζουμε την καραμέλα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώνοντας πρώτα το βούτυρο και ρίχνοντας στην συνέχεια την ζάχαρη (σε μέτρια φωτιά). Αφού έχει ομογενοποιηθεί η ζάχαρη με το βούτυρο, προσθέτουμε την μελάσα το μέλι και το αλάτι. Στο τέλος, ρίχνουμε την σόδα και αφήνουμε να πάρει μια-δύο βράσεις. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε αμέσως την καραμέλα πάνω από τα ποπ κορν. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να καλυφθούν όλα τα ποπ κορν ομοιογενώς.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 145°C. Αραδιάζουμε τα καραμελωμένα ποπ κορν πάνω σε λαμαρίνα, τα τοποθετούμε στον φούρνο για 10-15’ μέχρι να γίνουν τραγανά. Ανακατεύουμε τακτικά! Απολαμβάνουμε ιδανικά, όσο είναι ζεστά.
Υλικά
- 3/4 φλιτζ. σπόρους καλαμποκιού
- 3 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο
- 125 γραμμ. φρέσκο βούτυρο
- ¾ φλιτζ. ζάχαρη ακατέργαστη
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 2 πρέζες αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
Διαδικασία
Τοποθετούμε πρώτα το λάδι στην κατσαρόλα και στην συνέχεια το καλαμπόκι. Το καλαμπόκι πρέπει να είναι τόσο, όσο να καλύπτει την επιφάνεια της κατσαρόλας. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας. Ανάβουμε το μάτι στην ψηλότερη θερμοκρασία και περιμένουμε, ωσότου ακούσουμε το πρώτο «ποπ». Μόλις σκάσουν τα πρώτα ποπ κορν, κλείνουμε το μάτι, έχοντας διαρκώς κλειστό το καπάκι και περιμένουμε να σκάσουν και τα υπόλοιπα.
Όταν πια σκάσουν όλα, μετά από 2-3', ανοίγουμε το καπάκι, αλατίζουμε με άφθονο αλάτι και μεταφέρουμε σε μεγάλη γαβάθα. Ετοιμάζουμε την καραμέλα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώνοντας πρώτα το βούτυρο και ρίχνοντας στην συνέχεια την ζάχαρη (σε μέτρια φωτιά). Αφού έχει ομογενοποιηθεί η ζάχαρη με το βούτυρο, προσθέτουμε την μελάσα το μέλι και το αλάτι. Στο τέλος, ρίχνουμε την σόδα και αφήνουμε να πάρει μια-δύο βράσεις. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε αμέσως την καραμέλα πάνω από τα ποπ κορν. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να καλυφθούν όλα τα ποπ κορν ομοιογενώς.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 145°C. Αραδιάζουμε τα καραμελωμένα ποπ κορν πάνω σε λαμαρίνα, τα τοποθετούμε στον φούρνο για 10-15’ μέχρι να γίνουν τραγανά. Ανακατεύουμε τακτικά! Απολαμβάνουμε ιδανικά, όσο είναι ζεστά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου