Σου προτείνουμε μία λαχταριστή συνταγή, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, για το τραπέζι της εθνικής εορτής ενώ έπεται και συνέχεια!
Υλικά
Διαδικασία
Κόβουμε το φιλέτο του μπακαλιάρου σε πολύ μικρά κομμάτια, τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Βρέχουμε ένα μεγάλο κουτάλι σε νερό και ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά από το μείγμα στο ζεστό ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε τις κροκέτες σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Tip! Για να ξαρμυρίσουμε τον μπακαλιάρο, τον ξεπλένουμε καλά για να φύγει όλο το αλάτι που έχει εξωτερικά. Τον κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τον βάζουμε με το δέρμα προς τα επάνω σε μία μεγάλη λεκάνη με κρύο νερό. Τοποθετούμε πάνω από τα κομμάτια ένα βαρύ πιάτο, για να τα κρατάει καλά βυθισμένα στο νερό. Αφήνουμε για τουλάχιστον 24 ώρες. Ανά διαστήματα αδειάζουμε το νερό της λεκάνης και γεμίζουμε με φρέσκο.
Υλικά
- 500 γραμμ. φιλέτο ξαρμυρισμένου μπακαλιάρου
- 250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
- 1 κουτάκι μπύρα (330ml)
- Λίγο αλάτι & πιπέρι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Κόβουμε το φιλέτο του μπακαλιάρου σε πολύ μικρά κομμάτια, τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Βρέχουμε ένα μεγάλο κουτάλι σε νερό και ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά από το μείγμα στο ζεστό ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε τις κροκέτες σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Tip! Για να ξαρμυρίσουμε τον μπακαλιάρο, τον ξεπλένουμε καλά για να φύγει όλο το αλάτι που έχει εξωτερικά. Τον κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τον βάζουμε με το δέρμα προς τα επάνω σε μία μεγάλη λεκάνη με κρύο νερό. Τοποθετούμε πάνω από τα κομμάτια ένα βαρύ πιάτο, για να τα κρατάει καλά βυθισμένα στο νερό. Αφήνουμε για τουλάχιστον 24 ώρες. Ανά διαστήματα αδειάζουμε το νερό της λεκάνης και γεμίζουμε με φρέσκο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου