Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Κοτόπουλο φούρνου με δενδρολίβανο και πατάτες

Το απλό κάποιες φορές είναι και το καλύτερο! Δεν χρειάζεται κόπο για να εντυπωσιάσεις στο κυριακάτικο τραπέζι, λοιπόν. Φτιάξε κοτόπουλο με πατάτες και δεντρολίβανο, εντυπωσιάζοντας με τα αρώματα και τη γεύση τους καλεσμένους σου...

Υλικά
  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 2 κιλά πατάτες κομμένες σε μεγάλα ζάρια
  • Ο χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας δενδρολίβανο (φύλλα)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι αποξηραμένο
  • Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Πλένουμε και καρυκεύουμε το κοτόπουλο με αρκετό αλάτι και πιπέρι. Το αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Αλείφουμε το κοτόπουλο με ελαιόλαδο και βάζουμε στην κοιλιά το θυμάρι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Βάζουμε σε ένα ταψί τις πατάτες και τοποθετούμε από πάνω. Περιχύνουμε το κοτόπουλο με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σκεπάζουμε με νερό τις πατάτες. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο, το βάζουμε στο φούρνο και μετά από 5 λεπτά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 190 βαθμούς.

Ψήνουμε για άλλα 40 λεπτά. Προσθέτουμε το δενδρολίβανο και συνεχίζουμε το ψήσιμο χωρίς αλουμινόχαρτο για περίπου 45 λεπτά. Λίγο πριν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου