Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Κροκέτες κοτόπουλου

Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις, αφού όποιος πει ότι δεν λαχταρά μία τραγανή κροκέτα λέει ψέματα!

Πόσο μάλλον όταν μέσα σε αυτή κρύβεται και κοτόπουλο.

Υλικά


500 γραμμ. κιμάς κοτόπουλου
2 κουταλιές σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
1/3 κουταλιά γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
90 γραμμ. τριμμένη φρυγανιά
1 αυγό
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Για το πανάρισμα

200 γραμμ. αλεύρι
2 αυγά, χτυπημένα με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200 γρ. τριμμένη φρυγανιά

Για τη σάλτσα γιαουρτιού


1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλιές σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά γλυκού χυμό λεμονιού
80 ml ελαιόλαδο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία


Σάλτσα γιαουρτιού: Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το γιαούρτι, το δυόσμο, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε το μπολ και διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο, μέχρι να τη σερβίρουμε.

Για τα κεφτεδάκια: Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το μαϊντανό ή τον κόλιανδρο, το μπαχάρι, το σκόρδο, τη φρυγανιά, το αυγό, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας και πλάθουμε περίπου 16 μικρούς κεφτέδες. Φροντίζουμε να τους πλάθουμε γρήγορα για να μην ζεσταθεί το μείγμα, καθώς ο κιμάς πουλερικών κολλά στα χέρια. Αν παρ' όλα αυτά δούμε ότι κολλάει, αλείφουμε τακτικά τα χέρια μας με λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε κάθε κεφτέ που πλάθουμε σε μια μεγάλη πιατέλα και, όταν τελειώσουμε, τους βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά, να σφίξουν.

Για το πανάρισμα: Βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο το αλεύρι, σε ένα άλλο το μείγμα αυγού-ελαιολάδου και σε ένα τρίτο τη φρυγανιά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο περίπου 3 εκ. από τον πάτο της κατσαρόλας, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Βγάζουμε τα κεφτεδάκια από το ψυγείο και περνάμε το καθένα πρώτα από το αλεύρι, στη συνέχεια από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά. Τα τηγανίζουμε, σε δόσεις, για 3 λεπτά περίπου το καθένα. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας, τα μεταφέρουμε σε πιατέλα και τα συνοδεύουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου