Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Κρας τεστ για την κυβέρνηση η λίστα των μεταρρυθμίσεων

Πυρετός δραστηριότητας έχει καταλάβει το Μέγαρο Μαξίμου και το Οικονομικό επιτελείο τα τελευταία εικοσιτετράωρα για τον κατάλογο με τα μεταρρυθμιστικά...
μέτρα που υποβάλλονται από ώρα σε ώρα προς τους εκπροσώπους των θεσμών (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ) ώστε να ενεργοποιηθεί η συμφωνία στήριξης για το επόμενο τετράμηνο.

Στις 11 το μεσημέρι συνεδριάζει και το κυβερνητικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό προκειμένου να γίνει… αποκωδικοποίηση των σημείων και να ενημερωθούν αναλυτικά οι υπουργοί, αποσαφηνίζοντας ένα προς ένα τα σημεία της «λίστας».

Όπως εξηγούσε πάντως αργά χθες βράδυ ανώτατη κυβερνητική πηγή «δεν συζητάμε για τη συνέχιση μιας πολιτικής όπως αυτή είχε προκύψει από τις ουρές του προηγούμενου προγράμματος η οποία ήταν το περίφημο email του κ. Χαρδούβελη», για να προσθέσει πως η Αθήνα από την πλευρά της έχει κάνει από «όλα τα απαραίτητα βήματα έτσι ώστε να υπάρχει μια αμοιβαία επωφελής λύση που να ικανοποιεί τους εταίρους, την νέα ελληνική κυβέρνηση και πάνω από όλα κοινωνία».

Ανησυχία στους βουλευτές

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση καλείται να εξευμενίσει και τις εσωκομματικές φωνές που έχουν διατυπώσει ενστάσεις -τόσο για το πραγματικό ποιόν της συμφωνίας με τους Ευρωπαίους- όπως και για το «πάγωμα» μεγάλου μέρους των προεκλογικών τους δεσμεύσεων που βλέπουν να έρχεται.


Ρεπορτάζ: Στέλλα Α. Γκαντώνα
Πηγή:www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου