Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Condo Hotels: Έτσι η Ελλάδα θα γίνει ο πιο πολυτελής προορισμός της Μεσογείου

Σε αλλαγή φιλοσοφίας αναμένεται να περάσει ο ελληνικός τουρισμός μετά το σχετικό νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί στην Βουλή και θα επιτρέπει την ανέγερση Condo Hotels. Τα Condo Hotels αποτελούν πολυτελέστατα θέρετρα στα οποία... εκτός από ξενοδοχεία βρίσκει κανείς και πολυτελέστατες βίλες οι οποίες θα πωλούνται ή θα μισθώνονται.

Σύμφωνα με το Έθνος, οι συγκεκριμένες επενδύσεις στην χώρα μας όπως υπολογίζονται αυτήν την στιγμή θα ξεπεράσουν τα 5 δισ. ευρώ και αναμένεται να αναβαθμίσουν τον ελληνικό τουρισμό. Έτσι η Ελλάδα δεν θα δέχεται μόνο τουρίστες οι οποίοι θέλουν να ξοδέψουν όσα χρήματα μάζεψαν την προηγούμενη χρονιά, αλλά και μεγιστάνες οι οποίοι θέλουν να ζήσουν εμπειρίες ανάλογες με αυτή του Μονακό, αλλά στο μοναδικό ελληνικό τοπίο.

Τα συγκεκριμένα σχέδια βρίσκονται εδώ και χρόνια στα «συρτάρια» (σσ όπως και πολλά άλλα αναπτυξιακά προγράμματα που σκοντάφτουν στην γραφειοκρατία) και εάν εφαρμοστούν με σύνεση, πρόγραμμα και σεβασμό στο περιβάλλον τότε θα καταστήσουν την Ελλάδα ίσως το καλύτερο θέρετρο της Μεσογείου, με ομορφιές, όχι μόνο γεωγραφικές, που δεν συναντά κανείς, πουθενά αλλού. Το μόνο που μένει είναι να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που υφίστανται αυτή την στιγμή.

Η αισιοδοξία δεν είναι έολη, καθώς ενδιαφέρον για παραθεριστικές κατοικίες μεγάλης αξίας έχει εκφραστεί τόσο από Αμερικανούς όσο και από Βορειοευρωπαίους, Κινέζους, Άραβες και Ρώσους. Τα Condo Hotels ωστόσο θα περάσουν τον ελληνικό τουρισμό σε άλλο επίπεδο, κάνοντας την χώρα μας να ανταγωνίζεται επάξια παρόμοιους προορισμούς της Κύπρου, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, του Μαρόκου και του Ντουμπάι.

Ο μέχρι τώρα προγραμματισμός δείχνει πως πρώτοι προορισμοί τέτοιων πολυτελέστατων κατοικιών είναι τα νησιά του Ιονίου, και του Αιγαίου, η Κρήτη, η Πελοπόννησο και η Χαλκιδική. Η Dolphin Capital έχει προγραμματίσει επένδυση 150 εκατ. ευρώ στην Βοιωτία και 450 εκ. ευρώ στο Κρανίδι. Έτσι μεταξύ άλλων, οι σημαντικότερες επενδύσεις που βρίσκονται στα σκαριά ή έστω στα χαρτιά αλλά έχουν πολλές πιθανότητες να υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια είναι οι εξής: 1 από 16

Costa Navarino
Ο όμιλος Κωνσταντακόπουλου σχεδιάζει την επένδυση 100 εκατ. Ευρώ ως το 2016 για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων γκολφ, την κατασκευή νέας ξενοδοχειακής μονάδας 100 κλινών αλλά και την ανέγερση πολυτελών τουριστικών κατοικιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου