Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Αρνείται να προσθέσει ομοφυλόφιλους χαρακτήρες σε παιχνίδι της η Nintendo

Οχι στους ομοφυλόφιλους χαρακτήρες λέει η ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών παιχνιδιών Nintendo. Αφορμή στάθηκε το παιχνίδι εξομοίωσης της πραγματικής ζωής της εν λόγω εταιρείας «Τομοντάτσι Λάιφ», όπου ο κάθε παίκτης μπορεί να δημιουργήσει τον... δικό του ψηφιακό χαρακτήρα και να συνάψει κοινωνικές σχέσεις με χαρακτήρες άλλων χρηστών.

Ενας Αμερικανός παίκτης, δυσαρεστημένος με την απουσία των ομοφυλόφιλων χαρακτήρων από το παιχνίδι, ξεκίνησε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μια εκστρατεία για να διεκδικήσει την προσθήκη της δυνατότητας να συνάπτουν οι χαρακτήρες ομοφυλοφιλικές σχέσεις μεταξύ τους. Η εταιρεία, ωστόσο, δεν ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά του.

Οπως σχολίασε η Nintendo, κατασκευάστρια εταιρεία του «Τομοντάτσι Λάιφ», η σύναψη ομοφυλοφιλικών σχέσεων δεν ήταν δυνατή ούτε στην αρχική έκδοση του παιχνιδιού, που κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία.

Επίσης, υπογράμμισε πως η κυκλοφορία του παιχνιδιού δεν είχε ποτέ στόχο να μεταφέρει οποιοδήποτε κοινωνικό σχόλιο. Το «Τομοντάτσι Λάιφ» αποτελεί ένα από τα παιχνίδια με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην κονσόλα της Nintendo, 3DS.



Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου