Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Δείτε πως μπορείτε να σβήσετε το όνομά σας από τη Google

Η Google Inc παρουσίασε μια υπηρεσία μέσω της οποίας οι Ευρωπαίοι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ζητούν την αφαίρεση από τα αποτελέσματα των αναζητήσεων τους συνδέσμους προς υλικά για τα οποία έχουν αντιρρήσεις. Έτσι γίνεται το πρώτο βήμα για τη... συμμόρφωση της εταιρείας προς την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που αναγνωρίζει το «δικαίωμα στη λήθη».

Η Google ανακοίνωσε ακόμα τη δημιουργία μιας επιτροπής από ανώτερα στελέχη της κι ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες. Στόχος τους θα είναι η προσπάθεια επεξεργασίας μιας μακροπρόθεσμης προσέγγισης για την αντιμετώπιση των αιτήσεων από την Ευρώπη, που αναμένεται να είναι πολλές.

Η Google αναφέρει επίσης πως, όταν μελετά τα αιτήματα, θα εξετάζει αν τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν ξεπερασμένες πληροφορίες για ένα πρόσωπο, καθώς και αν υπάρχει δημόσιο συμφέρον από την πληροφορία, όπως για παράδειγμα σε περιπτώσεις πληροφοριών για επαγγελματική αμέλεια, για ποινικές καταδίκες και για τη δημόσια διαγωγή κυβερνητικών αξιωματούχων.

Αν επιθυμείτε να αφαιρεθούν σύνδεσμοι ή πληροφορίες που αναφέρονται σε προσωπικά σας δεδομένα μπορείτε να μεταβείτε στην παρακάτω σύνδεση ώστε να κάνετε αίτηση.

https://support.google.com/legal/contact/lr_eudpa?product=websearch

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου