Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Ενίσχυση του Τουρισμού,ενδοδημοτική αποκέντρωση και οδικό δίκτυο οι προτεραιότηες του Δήμου Κατερίνης

Οι κάθε λογής η κομματικής προέλευσης ,καταγωγής Υποψήφιοι τής Τ.Α. λησμονούν οτι απευθύνονται σε μία κοινωνία ακρωτηριασμένη,εξουθενωμένη και εξαθλιωμένη χωρίς στοιχειώδη υγειονομική,φαρμακευτική κάλυψη,της ανεργίας και του κοινωνικού μερίσματος θύματα τών...
Μεσοπρόθεσμων μνημονιακών Δημοσιονομικής Σταθερότητας, της καταρρέουσας και πτωχευμένης ελληνιθκής οικονομίας.

Οσοι υπηρετούν και στηρίζουν συντηρητικές πολιτικές πλήρως εναρμονισμένοι με τήν βάρβαρη,αντιλαική κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και δέν αντιστάθηκαν ,δέν διαφώνησαν ακόμη και για τήν κατάργηση των υπαίθριων λαικών αγορών,η σε διατάξεις διάλυσης κοινωνικών ομάδων και συνταξιούχων,η δέν διαμαρτυρήθηκαν εστω με ενα ψήφισμα του Δ.Σ.για την αντικοινωνική πολιτική ,σήμερα υποκριτικά εμφανίζονται ως γνήσιοι πολιτικάντηδες με το προσωπείο του ανεξάρτητου,αποδεσμευμένου αιρετού δίπλα στόν δημότη εν οψει ομως των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Οι αφυπνισμένοι δημότες ομως της Κατερίνης νιώθουν αποστροφή ,απέχθεια για τούς επαγγελματίες πολιτικάντηδες και θεατρίνους αιρετούς , ενδιαφέρονται για τά χρόνια προβλήματα ,τίς ανεπαρκείς υποδομές,τίς ελλείψεις στήν υγεία,,ζητήματα που αφορούν τήν καθημερινότητα του,τήν αποκομιδή των απορριμάτων τήν ποιότητα και τιμή τού πόσιμου νερού,τό ελαττωματικό οδικό δίκτυο,,τήν καθαριότητα,τό πράσινοι,τήν λειτουργικότητα των κοινόχρηστων χώρων,τήν στήριξη του τουρισμού και τήν αύξηση του τουριστικού ρεύματος στις παραθαλάσσιες περιοχές και την παράλληλη δημιουργία εποχικών θέσεων εργασίας.

Ποιός αλήθεια Δήμαρχος εκλεγμένος θα τολμήσει προτάσσοντας το συμφέρον τών δημοτών να απαιτήσει απο τους επιχειρηματίες των καφετεριών να απομακρύνουν τμήμα τραπεζοκαθισμάτων και να απελευθερώσουν μέρος του καταληφθέντος κοινόχρηστου χώρου, με την ανοχή της δημοτικής Αρχής που εθελοτυφλεί στα ορια της νομιμότητας, που είναι ο πεζόδρομος και προορίζεται νομικά και ηθικά για τους πεζούς που πρέπει με την κοινή λογική να είναι λογικά ελεύθερος προσπελάσιμος?

Δέν νομίζω ειλικρινά οτι η σημερινή Διοίκηση καμαρώνει και καυχιέται για την σπουδαία,πρότυπη πόλη που παραδίδει,δέν πιστεύω οτι δημιούργησε ενα σύγχρονο αστικό κέντρο μέ υποδομές πολιστισμού που πρόκειται κιόλας να ενταχθεί στό παγκόσμιο δίκτυο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Διαθέτουμε ηλιο,απέραντη θάλασσα,όμορφες Παραλίες,ορεινές περιοχές,πολιτιστική κληρονομιά γύρωθεν που καθιστούν μοναδικό τόν μεγαλυτερο γεωγραφικά Δήμο του Ν.Πιερίας και τόν κάνουν να ξεχωρίζει,ομως δεν εχουμε αξιοποιήσει αντικειμενικά αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και φυσικές καλλονές.

Δέν προβληματίζονται οι Υποψήφιοι πού ελάχιστοι δημότες εισέρχονται πλέον στα στρατηγεία τους που λειτουργούν σέ κεντρικά σημεία της πόλης.

Λείπει απο τον Καλλικρατικό Δήμο της Κατερίνης που προήλθε απο την συνένωση αλλων Δήμων η καλαισθησία, η αρχοντιά,η λειτουργικότητα ,αυτό πρέπει να το αντιληφθούν οι εκλεγμένοι τοπικοί άρχοντες.

Εχουν αποδυναμωθεί ,περιθωριοποιηθεί και εγκαταλειφθεί οι τοπικές κοινότητες ,οι πολίτες τών οποίων αντιμετωπίζουν περισσότερες δυσκολίες και βιώνουν τίς συνέπειες αυτής της πολιτικής.

Πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος των τοπικών Συμβουλίων,να λειτουργούν τα κοινοτικά γραφεία,να υιοθετηθεί ενα μοντέλο συνδιοίκησης με την ενεργό συμμετοχή των δημοτών στίς συνεδριάσεις τουΔ.Σ. και να ψηφιζουν διαδικτυακά για μείζονα θέματα.Να ενεργοποιηθεί ο θεσμός τών τοπικών δημοψηφισμάτων για σημαντικά ζητήματα ,να αποφασίζουν οι συνελεύσεις των συνοικιών που θα εχουν δεσμευτικό χαρακτήρα για την Διοίκηση.

Να ενισχυθεί ο θεσμός της ενδοδημοτικής αποκέντρωσης ,να στηριχθούν μέ δράσεις οι τοπικές επιχειρήσεις ασθμαίνουσες οικονομικά ,η τοπική αγορά δέν είναι αποκλειστικά αυτό ζήτημα μόνον του Εμπορικού Συλλόγου.

Δέν γίνεται ενας εγκατεστημένος στην Κατερίνη Δήμαρχος να γνωρίζει επακριβώς τα προβλήματα τών τοπικών κοινωνιών που δικαιολογημένα νιώθουν αδικημένοι,περιφρονημένοι.

Δέν διαθέτουν δημοτικό ιατρείο,αλλες υποδομές και είναι αναγκασμένοι να μετακινηθόυν στο Γεν Νοσοκομείο Κατερίνης για τήν παραμικρή εξέταση ειδικά συνταξιούχοι και ηλικιωμένοι που υποβάλλονται σε δαπάνη και ταλαιπωρία.

Η κατάσταση ορισμένων αγροτικών δρόμων ,ακόμη και στήν είσοδο τής πόλης απο την πλευρά του Εθνικού Σταδίου είναι τραγική,,επικρατεί εικόνα εγκατάλειψης,χόρτα .ελλειψη επαρκούς φωτισμού και λακκούβες καθιστούν επικίνδυνη τήν οδήγηση.

Αυτά τα μείζονα ζητήματα πρέπει να απασχολήσουν του Υποψηφίους και τους Συμβούλους των Συνδυασμών τους πρωτίστως,εκει πρέπει να δοθεί βαρύτητα,να εγκαταλεθιφθεί η τεχνική πόλωση και ο πόλεμος εντυπώσεων ,που διαγκωνίζονται για τήν πατρότητα της ιδέας της τηλεοπτικής αντιπαράθεσης και να εγκαταλείψουν οριστικά ασχημονούντες την φαγωμάρα και την δημόσια διαδικτυακή διένεξη για δήθεν δημόσια σε στρογγυλή τράπεζα ανούσια τελικώς συζήτηση χωρίς να γνωρίζουμε ακριβώς τό πλαίσιο , τις προτάσεις τους για ολα τα προεκτεθέντα θέματα.


Β.ΝΟΥΛΕΖΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου