Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Εγκρίθηκε η σύμβαση για υδατοδρόμιο στη Ζάκυνθο

Θέμα ημερών είναι η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Λιμενικού Ταμείου Ζακύνθου και της Hellenic Seaplanes προκειμένου η εταιρεία να αναλάβει την αδειοδότηση του υδατοδρομίου στο λιμάνι του νησιού.

Η απόφαση για τη σύναψη συμφωνίας με τη συγκεκριμένη εταιρεία έχει ληφθεί εδώ και... αρκετούς μήνες από την λιμενική επιτροπή με την προοπτική, εφόσον πληρούνται όλες οι υπόλοιπες προϋποθέσεις που αφορούν τη δρομολόγηση των υδροπλάνων, να ξεκινήσουν δρομολόγια κατά τη διάρκεια της φετινής τουριστικής σεζόν.

Παρά το γεγονός ότι η απόφαση ελήφθη εδώ και αρκετό διάστημα, χρειάστηκε να μεσολαβήσουν πολλοί μήνες προκειμένου να εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων.

Η έγκριση δόθηκε τελικά πριν από λίγες ημέρες και έτσι η διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου ετοιμάζεται για τις τελικές υπογραφές.

Να σημειωθεί πως αφού υποβληθεί ο φάκελος της αδειοδότησης του υδατοδρομίου στο αρμόδιο Υπουργείο, προβλέπεται ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα προκειμένου να δοθεί η τελική άδεια.

Εκπρόσωποι της εταιρείας είχαν αναφέρει παλιότερα πως ο φάκελος της Ζακύνθου είναι έτοιμος να υποβληθεί για έγκριση και ότι αυτό που έμενε ήταν η υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης με το Λιμενικό Ταμείο.

Παρά τις αισιόδοξες πληροφορίες που διαρρέουν και κάνουν λόγο ακόμη και για έναρξη δρομολογίων των υδροπλάνων μέσα στην φετινή σεζόν, αρχής γενομένης με τα δρομολόγια προς Πάτρα, υπάρχει έντονη επιφυλακτικότητα, κυρίως επειδή μέχρι στιγμής δεν έχει λειτουργήσει κανένα υδατοδρόμιο στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή στον σχεδιασμό που γίνεται για τη φετινή σεζόν λαμβάνεται υπόψη και η κατάσταση που υπάρχει στην ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης, καθώς είναι γνωστός ο έντονος ανταγωνισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πηγή: ermisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου