σκουριάς για τηγάνια από χυτοσίδηρο, μαχαίρια και άλλα εργαλεία μαγειρικής, είναι η ωμή πατάτα!
Για να καθαρίσετε τη σκουριά με μια πατάτα, κόψτε τη στη μέση κατά μήκος ή εγκάρσια, ανάλογα με το πόσο μεγάλη είναι η επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε. Βυθίστε την πατάτα από το σημεί κοπής σε σαπούνι πιάτων ή μαγειρική σόδα και τρίψτε σταθερά πάνω από τη σκουριασμένο περιοχή. Εάν το άκρο της πατάτας γίνει λείο, το κόβεται ξανά και εφαρμόζετε περισσότερο σαπούνι. Επαναλάβετε μέχρι να αφαιρεθεί η σκουριά, ξεπλύνετε, και στεγνώστε.
Για να καθαρίσετε τη σκουριά με μια πατάτα, κόψτε τη στη μέση κατά μήκος ή εγκάρσια, ανάλογα με το πόσο μεγάλη είναι η επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε. Βυθίστε την πατάτα από το σημεί κοπής σε σαπούνι πιάτων ή μαγειρική σόδα και τρίψτε σταθερά πάνω από τη σκουριασμένο περιοχή. Εάν το άκρο της πατάτας γίνει λείο, το κόβεται ξανά και εφαρμόζετε περισσότερο σαπούνι. Επαναλάβετε μέχρι να αφαιρεθεί η σκουριά, ξεπλύνετε, και στεγνώστε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου