Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Πρόσκληση

Η οικονομική ύφεση αποτελεί πλέον παγκόσμιο πρόβλημα και η διερεύνηση των πιθανών επιπτώσεών της στον τομέα της υγείας κρίνεται αναγκαία. Οι περισσότερες από τις σύγχρονες μελέτες που διερευνούν τις επιπτώσεις των οικονομικών κρίσεων στην ποιότητα ζωής των ατόμων, δείχνουν συσχέτιση ανάμεσα στην ανεργία ή άλλους οικονομικούς δείκτες και τα... επίπεδα γενικής νοσηρότητας, θνησιμότητας, κατάθλιψης και αυτοκτονικότητας.

Λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, που πλήττουν την πλειοψηφία των ελληνικών οικογενειών, είναι δύσκολο να επικεντρωθεί κανείς στις ψυχολογικές επιπτώσεις που επιφέρουν οι παρούσες συνθήκες στον Έλληνα σήμερα. Αγνοώντας λοιπόν τα υπάρχοντα ψυχολογικά προβλήματα και τις καθημερινές ψυχολογικές μεταπτώσεις στην διάθεσή μας, δημιουργείται συσσώρευση αυτών των προβλημάτων που έχει ως επιτακτική ανάγκη την άμεση και αναγκαία επίλυσή τους.

Επειδή όμως συχνά δεν μπορούμε να βρούμε την ποθητή λύση από μόνοι μας, σκόπιμη θα ήταν η αναζήτηση βοήθειας από ειδικούς από τον χώρο της ψυχικής υγείας.

Οι Εθελοντές ψυχολόγοι και παιδοψυχολόγοι του Κοινωνικού Ιατρείου της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης "Αλέκος Φτίκας" σας καλούν να συμμετέχετε στην ενημέρωση – συζήτηση, με θέμα:

«Άγχος και ψυχοσωματικά συμπτώματα»

Πώς μπορούμε να επωφεληθούμε από μια συζήτηση με τους ειδικούς και να βρούμε λύσεις στα προβλήματα που μας απασχολούν;

Σας περιμένουμε όλους την Πέμπτη 15 Μαϊου 2014 στις 6:00 μ.μ στον Καπνικό Σταθμό, να συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα μαζί και να δώσουμε απαντήσεις στις όποιες απορίες σας. --
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου