Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Τα 10 φαγητά που πρέπει να μάθουμε να μαγειρεύουμε

Για εκείνους που ξεκινούν να μαθαίνουν να μαγειρεύουν ίσως ορισμένα φαγητά να τους φαίνονται ιδιαίτερα περίπλοκα. Το παν όμως, είναι να μάθει κανείς τα βασικά και όλα τα υπόλοιπα είναι θέμα φαντασίας και εμπειρίας.

Θυμηθείτε ότι τα νόστιμα φαγητά δεν...
χρειάζονται ειδικά προσόντα για να γίνουν, μόνο μερικές βασικές συμβουλές και καλή πρώτη ύλη. Το κοτόπουλο στον φούρνο για παράδειγμα, είναι εύκολο, βασικό και οικονομικό προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν βάση για πληθώρα άλλων πιάτων.

Άλλες γεύσεις, όπως είναι το pesto, ίσως να μην είναι από τις προτιμήσεις σας, μπορούν όμως, να αναδείξουν το μαγείρεμα στο σπίτι και να σας κάνουν να μη βαριέστε κάθε φορά που θα μπαίνετε στην κουζίνα.

Ιδού 10 προτάσεις για φαγητά που όλοι μας θα πρέπει να μάθουμε να μαγειρεύουμε προκειμένου να λύσουμε το πρόβλημα του μαγειρέματος κάθε φορά που η μαμά δεν μας έχει προμηθεύσει με τα απαραίτητα ταπεράκια και γιατί όχι, να το αγαπήσουμε κιόλας.

Ψητό κοτόπουλο



Το κοτόπουλο στον φούρνο πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα φαγητά που όλοι μας πρέπει να μάθουμε να φτιάχνουμε. Γιατί; Γιατί το έκανε η γιαγιά μας και μπορεί να αποτελέσει την πρώτη ύλη για ένα εξαιρετικό γεύμα. Επίσης, το να ψήσετε στον φούρνο ένα ολόκληρο κοτόπουλο αντί για μερικά μπουτάκια χωρίς κόκαλο, μειώνει τον κίνδυνο να παραψηθεί το κρέας και να διαλυθεί.

Βραστά αυγά




Εξαιρετικό σνακ και πηγή πρωτεΐνης. Τρώγεται σκέτο ή σε σαλάτα. Το βασικό του πρόβλημα όμως, είναι ότι δεν μπορείς να δεις ποτέ μέσα από το τσόφλι αν έχει βράσει ο κρόκος όσο πρέπει. Το να μάθεις να βράζεις λοιπόν, αυγά και να μη σου βγαίνουν μελάτα είναι μια πρόκληση.

Σάλτσα ντομάτας




Είτε τη χρησιμοποιείτε για τα μακαρόνια σας, είτε για τον κιμά, είτε για να περιχύσετε τα βραστά λαχανικά σας, υπάρχει μια βασική συνταγή για σάλτσα ντομάτας που πρέπει να μάθετε. Φυσικά, οι παραλλαγές είναι πολλές, αλλά αξίζει να βρείτε μια που θα σας ταιριάζει και θα την υιοθετήσετε.

Μακαρόνια

Μπορεί να ακούγεται σχετικά εύκολο κι απλό, να βάλετε τα μακαρόνια σε βραστό νερό και να τα αφήσετε μέχρις ότου ετοιμαστούν. Υπάρχουν όμως, αρκετά βήματα και λεπτομέρειες που θα απογειώσουν ένα πιάτο με μακαρόνια. Από το αλάτι που θα βάλετε στο νερό μέχρι το πόση σάλτσα θα βάλετε. Για αυτό αν κάνετε τον κόπο και μάθετε τέλεια να φτιάχνετε νόστιμα μακαρόνια, θα έχετε μια σίγουρη λύση για ένα εύκολο αλλά νόστιμο βραδινό ή για ένα τραπέζι με φίλους.

Ολόκληρο ψάρι




Ανεβαίνοντας επίπεδο, θα πρέπει να δούμε πώς ψήνεται ένα ολόκληρο ψάρι -στον φούρνο ή στα κάρβουνα (ακόμα καλύτερα). Ένα ψητό ψάρι αποτελεί το τέλειο γεύμα ακόμα και για έναν. Πειραματιστείτε και μάθετε τις σωστές αναλογίες των μπαχαρικών, το πόσο λάδι χρειάζεται και το αλατοπίπερο που πρέπει να προσθέσετε και γίνετε ένας... master chef στο ψάρι.

Γεμιστή γαλοπούλα


Ομολογουμένως, το να ξέρετε να ψήσετε μια γαλοπούλα θα σας φανεί χρήσιμο μόνο τα Χριστούγεννα. Αλλά τα Χριστούγεννα θα είναι κάθε χρόνο για την υπόλοιπη ζωή σας. Επομένως, δεν πρόκειται για γνώση παντελώς άχρηστη.

Vinaigrette



Η αναλογία ενός ξυδάτου dressing για τη σαλάτα μπορεί σε γενικές γραμμές να καθοριστεί σε τρία μέρη λάδι και ένα μέρος ξύδι. Αλλά για να πούμε την αλήθεια η Vinaigrette εξαρτάται πολύ από τις προσωπικές μας προτιμήσεις. Μια μικρή συμβουλή: προσθέσετε το λάδι στο τέλος, αφού αναμίξετε πρώτα τα υπόλοιπα συστατικά μαζί (ξύδι, μυρωδικά, αλατοπίπερο, χυμό εσπεριδοειδών κτλ). Πειραματιστείτε με νέες μυρωδιές και βότανα που θα δώσουν ωραίο άρωμα στo dressing.

Steak



Ένα πράγμα που διαφοροποιεί το μαγείρεμα στο σπίτι από το επαγγελματικό μεγάλων σεφ, είναι η χρήση καρυκευμάτων στο φαγητό. Το steak αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ο chef Jason Landon Smith από το Steak 954 της Φλώριντα αναφέρει στο The daily meal ότι βάζει μπόλικο αλάτι στο steak πριν το ψήσει, τόσο όσο να γίνει άσπρο. Και αυτό είναι το μυστικό του για ένα ζουμερό αποτέλεσμα. Υπάρχουν όμως, πολλά ακόμα μυστικά που μπορούν να απογειώσουν το steak σας. Ανακαλύψτε τα...

Pesto

Το pesto μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για σάλτσα σε μακαρόνια, όσο και στην pizza ή σαν επικάλυψη στο κρέας προτού το ψήσετε. Επίσης, δεν παθαίνει τίποτα αν διατηρηθεί στο ψυγείο για πολύ καιρό.

Pancakes





Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνδυασμένο στο μυαλό μας ένα υπέροχο κυριακάτικο πρωινό στο κρεβάτι με ζεστά pancakes περιχυμένα με maple syrup και μάλλον, δύσκολα θα τα διαχωρίσουμε. Για αυτό, η καλύτερη λύση είναι να μάθουμε να τα φτιάχνουμε για να κάνουμε και τα πρωινά μας ακόμα νοστιμότερα.


ΠΗΓΗ: clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου