Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Κατά χιλιάδες οι συμπατριώτες μας αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον

Κάποτε, ο Βασίλης Τσιτσάνης μας τραγουδούσε ότι ένα βαπόρι από την Περσία, πιάστηκε στην Κορινθία. Σήμερα, οι διαδρομές είναι αντίθετες, τα πλοία αντικαταστάθηκαν από αεροπλάνα, και στις βαλίτσες υπάρχει σαφώς διαφορετικό περιεχόμενο.

Χιλιάδες είναι οι Έλληνες οι οποίοι αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον μεταναστεύουν προς τα...
αραβικά κράτη.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ιδρύματος Έμφαση, τον τελευταίο καιρό πολλοί Έλληνες μεταναστεύουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις υπόλοιπες χώρες του Κόλπου (Gulf Coopearation Council) αναζητώντας καλύτερες ευκαιρίες απασχόλησης.

Η Μαρία Καρρά, ιδρυτικό μέλος του Ιδρύματος Έμφαση με γραφεία σε Αθήνα και Ντουμπάι δήλωσε: «Η ελληνική κοινότητα έχει αυξηθεί ραγδαία στα ΗΑΕ. Δεν έχουμε ακριβείς αριθμούς αλλά γνωρίζουμε από το καθημερινό μας πάρε-δώσε με την κοινότητα ότι ο ελληνικός πληθυσμός εδώ αυξάνεται καθημερινά ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια»

Η Μαρία Καρρά ζει στο Ντουμπάι περίπου οκτώ χρόνια. Ανέφερε ότι κατά τους τελευταίους 12 μήνες μεγάλος αριθμός Ελλήνων επαγγελματιών φεύγουν από την Ελλάδα για τα ΗΑΕ λόγω των υψηλότερων πακέτων αποδοχών και επειδή οι χώρες του Κόλπου προσφέρουν καλύτερες ευκαιρίες απασχόλησης.

«Το μεγαλύτερο όνειρό μου είναι για τους ανθρώπους μας ώστε να μην χάσουν την επαφή με τη χώρα μας και τους ανθρώπους τους και να είναι ενεργοί πολίτες της Ελλάδος και να εξακολουθούν να παραμένουν ευαίσθητοι σε ό,τι συμβαίνει πίσω στο σπίτι τους όπου και αν ζουν στο εξωτερικό» δήλωσε η Καρρά.

To Ίδρυμα Έμφαση είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε από Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό. Σκοπός της οργάνωσης αυτής η οποία έχει την έδρα της στο Ντουμπάι είναι να ενθαρρύνει τους Έλληνες ομογενείς που έχουν έρθει πρόσφατα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να διατηρήσουν τους δεσμούς τους με την πατρίδα μας.

Το Ίδρυμα Έμφαση εκτιμά ότι υπάρχουν περίπου 6.000-8.000 Έλληνες στα ΗΑΕ. Η πλειοψηφία από αυτούς ζουν στο Ντουμπάι και εργάζονται σε τομείς όπως της ιατρικής και του τουρισμού, των τραπεζών, των οικονομικών και κατασκευαστικών εταιριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου