Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

«Προσπάθεια φίμωσης»


«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. την απόφαση Κρίτογλου για ΕΔΕ κατά της προέδρου

Αντί να λειτουργεί «πυροσβεστικά» (όπως είχε υποσχεθεί) ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αστέριος Κρίτογλου, «ρίχνει λάδι στη φωτιά» στο...
ούτως ή άλλως θερμό μέτωπο της Εκπαίδευσης, αποφασίζοντας (χωρίς προκαταρκτική) να διενεργήσει ΕΔΕ κατά της προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, «λαμβάνοντας υπόψη αβάσιμες κατηγορίες»

Με ψήφισμά του το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας καταδικάζει ομόφωνα την «απαράδεκτη», όπως την χαρακτηρίζει, ενέργεια του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας να προχωρήσει «με μεγάλη σπουδή» σε διενέργεια Ε.Δ.Ε. εις βάρος της Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών και αιρετού του ΠΥΣΠΕ Πιερίας, Βάσσου Φρειδερίκης.

Στο ψήφισμά του τα μέλη του Συλλόγου, αναφέρουν για τον κ. Κρίτογλου, πώς αθετώντας τη δέσμευση-υπόσχεση που επανειλημμένα έδωσε στο Δ.Σ. του Συλλόγου (ότι θα « λειτουργεί πυροσβεστικά» και ότι θα διενεργεί προκαταρκτικές έρευνες, αφού πρώτα ενημερώνει το Σύλλογο) και αγνοώντας τη σοβαρότητα των όσων είχε επισημάνει η ΔΟΕ σε έγγραφό της στις 21 Μαρτίου, «στρέφεται με την ενέργειά του εναντίον της καθ’ όλα νόμιμης συνδικαλιστικής δραστηριότητας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.»

Η κατάφωρα άδικη επίθεση στο θεσμό της Προέδρου του Συλλόγου, επισημαίνεται στο ψήφισμα, καταδεικνύει ξεκάθαρα την «προσπάθεια φίμωσης» του συνδικαλιστικού κινήματος και την ενοχοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Όταν ο Διευθυντής Εκπαίδευσης στοχοποιεί την Πρόεδρο του Συλλόγου, λαμβάνοντας υπόψη αβάσιμες κατηγορίες και σπεύδει χωρίς προκαταρκτική εξέταση να διατάξει τη διενέργεια ΕΔΕ, τότε είναι φανερό ότι ενστερνίζεται τόσο τις ενέργειες, όσο και το λεξιλόγιο που ο Αναπληρωτής του Διευθυντής Εκπαίδευσης χρησιμοποιεί, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Σε μια εποχή που ο εκπαιδευτικός κλάδος ταλανίζεται από εργασιακά, οικονομικά, συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά μέτρα που του επιβάλλονται, τα σωματεία είναι αυτά που πρέπει να υπερασπίζονται τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των εκπαιδευτικών και να πρωτοστατούν στην προστασία όλων των εκπαιδευτικών ανεξαιρέτως», καταλήγει το ψήφισμα.

Εν τω μεταξύ το Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. Πιερίας κήρυξε δίωρη στάση εργασίας για σήμερα Πέμπτη, τις 12 το μεσημέρι, μέχρι τις 2 το μεσημέρι, ώρα κατά την οποία πρόκειται να διενεργηθεί η Ε.Δ.Ε., εναντίον της προέδρου του. Όπως είναι φυσικό, «απαιτεί» την απόσυρση των «ανυπόστατων κατηγοριών» κατά της Προέδρου και κατ΄επέκτασιν κατά της ελεύθερης και καθ’ όλα νόμιμης συνδικαλιστικής τους δράσης.


eptanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου