Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Καρδίτσα: «Βεντέτα» σε καταυλισμό παραλίγο να καταλήξει σε δολοφονία

Μία βεντέτα που ξέσπασε ανάμεσα σε οικογένειες ρομά στον συνοικισμό Μαύρικας Καρδίτσας παραλίγο να......
«σφραγισθεί» με αίμα.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, έξι ρομά, αδέρφια μεταξύ τους, ηλικίας 24 έως 38 ετών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος επτά ατόμων.
Αρχικά ο ένας από τους δράστες, ηλικίας 30 ετών, με Ι.Χ. φορτηγό προκάλεσε φθορές στο παράπηγμα ενός εκ των παθόντων, όπου διασκέδαζαν περίπου τριάντα άτομα, με αποτέλεσμα τον μεταξύ τους διαπληκτισμό.

Στη συνέχεια, ο 30χρονος αποχώρησε, αλλά λίγη ώρα αργότερα επέστρεψε μαζί με τους πέντε αδερφούς του και πυροβόλησαν με δύο κυνηγετικά όπλα πολλές φορές προς το μέρος του παραπήγματος.

Αποτέλεσμα των πυροβολισμών ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός επτά ατόμων, μεταξύ των οποίων ένας ανήλικος, ηλικίας 16 ετών και ένα δίχρονο αγόρι.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Από το χώρο του συμβάντος περισυλλέγησαν 28 κάλυκες κυνηγετικών φυσιγγίων και μία τάπα φυσιγγίου, τα οποία κατασχέθηκαν.

Σε βάρος των έξι δραστών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου