Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Επίσκεψη μαθητών του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης στο Δήμο Βουδαπέστης

Στο 5ο ΓΕΛ Κατερίνης την τρέχουσα σχολική χρονιά υλοποιούνται τρία εκπαιδευτικά προγράμματα με τους παρακάτω τίτλους και βασικούς στόχους:

1. «Υδάτινοι δρόμοι και οι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν γύρω τους: η ευθύνη για την προστασία τους» (υπεύθυνες εκπαιδευτικοί:
Σοφία Σκούμπα, Ελένη Αντωνιάδου) με στόχο τη συνειδητοποίηση της αξίας της επικοινωνίας και συνεργασίας των λαών για την προστασία του περιβάλλοντος και του πολιτισμού.


2. «Διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και περιβαλλοντικές καταστροφές: η προσπάθεια του ανθρώπου να αντιμετωπίσει τους αστάθμητους παράγοντες» (υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Ελένη Παπανίκου) με στόχο τη συνειδητοποίηση του αγώνα των ανθρώπων να δημιουργήσουν διαχρονικά έργα, απαράμιλλης αξίας.

3. «Η επίδραση της ελληνικής μυθολογίας στην Τέχνη» (υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Άννα Δεληγιαννίδου, Βασίλης Πανωλής) με στόχο να διερευνήσουν και να κατανοήσουν οι μαθητές τη συνεισφορά της ελληνικής μυθολογίας στον πολιτισμό και την καλλιτεχνική δημιουργία όχι μόνο στον ελληνικό χώρο αλλά και ευρύτερα στον ευρωπαϊκό .

Στο πλαίσιο των δράσεων των παρακάτω προγραμμάτων πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Δημαρχείο Βουδαπέστης όπου οι μαθητές παρουσίασαν, αρχικά, τη δική τους εργασία για την «προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος του Αιγαίου». Στη συνέχεια, παρακολούθησαν δύο εισηγήσεις από εξειδικευμένους επιστήμονες του Δήμου Βουδαπέστης με θέματα την «προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του Δούναβη και την ανάδειξη και προστασία του πολιτισμού που αναπτύχθηκε γύρω απ’ αυτόν». Τέλος, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματα και τις απορίες τους για τα παραπάνω θέματα.

Η συνεργασία μεταξύ των υπεύθυνων εκπαιδευτικών των προγραμμάτων και του δήμου Βουδαπέστης υπήρξε γόνιμη και οι μαθητές αποκόμισαν γνώσεις και εμπειρίες για τον τρόπο διαχείρισης περιβαλλοντικών και πολιτιστικών ζητημάτων.






Αναρτήθηκε από ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου