Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Διαχρονικό Κόμματα Εικονικό Pokemon go

Διαχρονικό
Ο έρωτας δεν εκδηλώνεται με την επιθυμία να κάνεις έρωτα, αλλά με την επιθυμία του μοιρασμένου ύπνου. Μίλαν Κούντερα.

Κόμματα
Τα κόμματα μας τελείωσαν, Μιχάλη. Χωρίστηκαν κι αυτά σε κεφάλι και κορμί, σε αρχηγούς & οπαδούς. Μόνο όσοι γουστάρουν να ασκούν εξουσία και να εξουσιάζονται, όσοι νοιώθουν μοναξιά και ανασφάλεια, ανήκουν πλέον στα κόμματα. Από κοινωνικές εκφράσεις έγιναν κοινωνικά εκτοπλάσματα. Τα κόμματα δεν διακονούν την κοινωνία, δεν την απελευθερώνουν, επιβλήθηκαν στην κοινωνία και την δολοφονούν». Χ. Μίσσιος, Τα κεραμίδια στάζουν,1991. enallaktikos.gr. 23/7/2015. (σσ. Η λεγόμενη «γενιά του Πολυτεχνείου», δηλαδή οι γεννηθέντες μετά το 1950, ήδη διέλυσαν την πολιτική εξουσία και τις αξίες της κοινωνίας, που καταγράφει ο συγγραφέας το 1991. Μετά 20 χρόνια καταγράφηκε και η χρεωκοπία του συστήματος. Σήμερα συντρίβονται και τα τελευταία ψήγματα πιθανών πολιτιστικών αντοχών, με την βοήθεια μιας πλουτοκρατορικής ολιγαρχίας και μιας ηγεσίας μηδενιστικής κοσμοθεωρίας, που διείσδυσε στην διοίκηση του κράτους. Δεν φαίνεται εύκολα ορατό μέλλον … … Ίσως οι τοπικές αγροτικές κοινωνίες να μπορούν να δώσουν κάποιες λύσεις! …)


Εικονικό net metering

Δημοσιεύτηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο ο Ν. 4414/2016 (ΦΕΚ Α 149/9-8-2016) για το "Νέο καθεστώς στήριξης των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού και Θερμότητας - Διατάξεις για την αγορά του φυσικού αερίου και άλλες διατάξεις". Επιτρέπεται, πλέον, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών και σταθμών μικρών ανεμογεννητριών για την κάλυψη ιδίων αναγκών τους, με εφαρμογή εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού, για εγκαταστάσεις αγροτικών εκμεταλλεύσεων ή και αγροτικών χρήσεων. Agro24.gr, 11/8/2016.

«Επενδύσεις»
Ενδιαφέρον για επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα έχουν επιδείξει Τούρκοι από τον Δήμο Αυτζιλάρ (αδελφοποιημένο με τον Δήμο Εορδαίας, Πτολεμαΐδα Κοζάνης), με την αγορά ή την ενοικίαση μεγάλων εκτάσεων προκειμένου να αναπτύξουν αποδοτικές καλλιέργειες, στην ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για έναν από τους τομείς που θα μπορούσε να αποφέρει οικονομικά οφέλη στην περιοχή. Το αίτημα διατυπώθηκε τον Οκτ 2015 και η σχετική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, αιτιολογείται δε από το ότι οι πρόγονοι ισχυρών αυτοδιοικητικών στελεχών, του εν λόγω Τουρκικού Δήμου, κατοικούσαν πριν από την ανταλλαγή των πληθυσμών, στο Εμπόριο και στο Μηλοχώρι του Μουρικίου Εορδαίας. ΕΡΤ Κοζάνης. Agro24.gr. 11/8/2016.


Pokemon goΤο παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας Pokemon Go έστειλε αιμόφυρτο τον 15χρονο γιό αγρότη στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Το απόγευμα της 8/8/2016 στην Ράξα Τρικάλων, ο 15χρονος στην προσπάθεια του να «συλλάβει» Pokemon, έπεσε πάνω στην φρέζα τρακτέρ την ώρα που αγρότης πατέρας του εκτελούσε εργασίες στο χωράφι του. trikalanews.gr. newsbomb.gr. 11/8/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου