Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Διαχρονικό Πολιτική Καταναλωτικές δαπάνες ή παραγωγή Μέλισσες Παστέλι Κατσικίσιο γάλα

Διαχρονικό
Να είσαι ευχάριστος στα λόγια και πιο ευχάριστος στην συμπεριφορά, αγαπητός σε αυτούς που συναντάς, πιο αγαπητός σε αυτούς που είναι διαρκώς κοντά σου. Ηγεμών.
Πολιτική
Ο λόγος, εσωτερικά φαγωμένος, όπως και η ζωή μας, δεν είναι πια ικανός για συν-κοινωνία. Οι λέξεις χωρίς μνήμη και ευθύνη, σέρνονται στην καθημερινότητα, κουρέλια χωρίς σώμα, που τα παίρνει ο άνεμος, όπως τις ξεσκισμένες αφίσες των κομμάτων και των σωματείων… Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε διαφορετικά, παρά μόνο μέσα από την αγάπη, την τρυφερότητα του χαδιού, το ερωτικό μας βλέμμα. Από την επαφή μας με την γη, με τη φύση, θα ξαναγεννηθεί ο καινούριος λόγος της ατομικής ευθύνης και μνήμης». Χ. Μίσσιος, Τα κεραμίδια στάζουν,1991. enallaktikos.gr. 23/7/2015. (σσ. Όλο και συνεχώς περισσότερο πιστεύω ότι αν υπάρχει κάποια εναλλακτική πολιτική πρόταση για την σημερινή κατάσταση αυτή θα μπορούσε να προέλθει από ανθρώπους της αγροτιάς, από ανθρώπους που ζυμώθηκαν με τις αξίες της φύσης και της αγροτικής κοινωνίας, των ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ του περιβάλλοντος

Καταναλωτικές δαπάνες ή παραγωγή

Οι δοµές στον τοµέα της αγροτικής παραγωγής υπονοµεύθηκαν από το γενικότερο κλίµα επίπλαστης ευηµερίας που καλλιεργήθηκε στη χώρα πριν κάνει την εµφάνιση η κρίση χρέους η οποία και παρασέρνει στο διάβα της τα σαθρά θεµέλια πάνω στα οποία οικοδομήθηκε το εγχώριο οικονοµικό µοντέλο των τελευταίων δεκαετιών. Μεγάλες επιδοτήσεις, ανεξάρτητες από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της παραγωγικής προσπάθειας, εύκολο εισόδηµα, µεγάλες καταναλωτικές δαπάνες. Κάθε σπίτι, κάθε νοικοκυριό, έµαθε να κινείται µε περισσότερα από ένα επιβατηγά αυτοκίνητα, το ένα υψηλού κυβισµού, ενώ τα πήγαινε έλα στο χωράφι ήταν περισσότερα απ’ όσα υπαγορεύουν οι ανάγκες της συγκεκριμένης δουλειάς... greenbox, 16/8/2016.

Μέλισσες
Ιδιαίτερα αναπτυγμένος είναι ο εγκέφαλος των μελισσών, που εκτός από άριστη όραση έχουν και εξαιρετική μνήμη. Οι μέλισσες έχουν την ικανότητα να εκτελούν πολύπλοκες ενέργειες, όπως το να μετρούν, ή να αναγνωρίζουν ανθρώπινα πρόσωπα. Σε λαβύρινθο, οι μέλισσες εντόπιζαν τα διαφορετικά σημάδια, τα μάθαιναν πολύ γρήγορα και αμέσως μετά επέλεγαν να ακολουθήσουν το σημάδι που θα τις οδηγούσε σε έξοδο από λαβύρινθο, όπου τις περίμενε η "ανταμοιβή" τους. Οι μέλισσες κάνουν τις πολύπλοκες πράξεις μολονότι διαθέτουν μόνο 1 εκατομμύριο νευρώνες (ο άνθρωπος έχει 100 δισεκατομμύρια). Αβαργκέ-Ουεμπέρ. ΑΠΕ. orinimelissa.blogspot.gr, 14/8/2016

Παστέλι

Το παστέλι με βάση το σουσάμι & μέλι είναι τονωτικό, πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο και φολικό οξύ. Το παστέλι αναφέρεται στην Ιλιάδα ότι δίνονταν στους στρατιώτες πριν από τις μάχες , για ενέργεια & δύναμη. Στην αρχαία Αίγυπτο δίνονταν στις γυναίκες για τόνωση των ορμονών και αύξηση στη λίμπιντο. Το παστέλι περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα μας, επηρεάζει θετικά την ρύθμιση των λιπιδίων στο αίμα, ρυθμίζει τα επίπεδα της καλής (HDL) και της κακής (LDL) χοληστερίνης και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Το παστέλι είναι σνακ αλλά περιέχει αρκετές θερμίδες. Enallaktikos.gr, 2/1/2015.

Κατσικίσιο γάλα

Το κατσικίσιο γάλα είναι πιο εύπεπτο από το αγελαδινό, γιατί η περιεκτικότητα του σε λακτόζη είναι μικρότερη. Επίσης, λόγω καλύτερης απορρόφησης των μεταλλικών στοιχείων του (όπως το μαγνήσιο, το κάλιο και το φώσφορο) από τον οργανισμό μας, το κατσικίσιο γάλα είναι η πιο ισχυρή ασπίδα προστασίας από την οστεοπόρωση και τη σιδηροπενία. Το κατσικίσιο γάλα είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β1, Β3 και Κ και έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, αλλά και σε ασβέστιο σε σχέση με το αγελαδινό. arvanitis.gr. 18/8/2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου