Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΥΜΟΝΑ ΓΙΑ 120 ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Εκατόν είκοσι παιδιά από τις προνοιακές δομές (ορφανοτροφεία, ιδρύματα κτλ.) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφέρειας του Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας συναντήθηκαν το προηγούμενο Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016 για πέντε ώρες στις όχθες του ποταμού Στρυμόνα και διασκέδασαν με δραστηριότητες όπως ιππασία, τοξοβολία, αντιπτέριση (μπάντμιντον) και «flying fox».
Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Συμμετέχω Ισότιμα» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με υπεύθυνο το Συντονιστή Κοινωνικής Συνοχής της ΠΚΜ Χάρη Αηδονόπουλο και παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη και Αγροτικής Οικονομίας Θεοφάνη Παπά.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας φρόντισε για τη σίτιση των 120 παιδιών, προσφέροντας φαγητό και αναψυκτικά, το Γενικό Προξενείο της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη και ο Ιππικός Όμιλος Σοχού «Φίλιππος» διέθεσαν τα άλογα για την ιππασία και εκπαιδευτές, ο Δήμος Σιντικής διαμόρφωσε το χώρο των δραστηριοτήτων, το ΑΠΘ και ο πολυχώρος «We» προσέφεραν όλα τα υλικά και το ειδικό προσωπικό για την εξοικείωση των παιδιών με την τοξοβολία, η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΟΜΑΚ) ανέπτυξε το «flying fox», ο ΑΓΣ «Δίας» Σιδηροκάστρου φρόντισε για το «μπάντμιντον», η ΕΠΟΜΑΚ Σιντικής ανέλαβε την ιατρική φροντίδα των συμμετεχόντων, ανέπτυξε ολοκληρωμένο σταθμό πρώτων βοηθειών και διέθεσε τους διασώστες, η «Εγνατία Οδός ΑΕ» διέθεσε τις χημικές τουαλέτες και ο Ελληνικός Στρατός έστησε όλο το σκηνικό υλικό της εκδήλωσης.
Ο κ. Αηδονόπουλος επισήμανε: «Η διακρατική δράση που διοργανώσαμε ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη, με τα παιδιά να έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τις συγκεκριμένες δραστηριότητες, σε έναν υπαίθριο χώρο μεγάλου φυσικού κάλλους. Τα χαμόγελα των παιδιών είναι για εμάς η μεγαλύτερη επιβράβευση των προσπαθειών μας. Οφείλω να ευχαριστήσω τόσο τα παιδιά, όσο και τους εθελοντές που ήταν μαζί μας, αλλά και τους χορηγούς που στήριξαν αυτή την πολύ σημαντική δράση. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει τις δράσεις της στο πλαίσιο της κοινωνικής πρωτοβουλίας ‘Συμμετέχω Ισότιμα’ και ήδη προετοιμάζουμε την επόμενη δραστηριότητά μας, η οποία θέλουμε να είναι και πάλι διακρατική και αναμένεται να γίνει στη λίμνη Βεγορίτιδα, στα ‘σύνορά’ μας με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου