Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Δήμος Κατερίνης: Εγκατάσταση νέου ολοκληρωμένου συστήματος δομημένης καλωδίωσης στο Δημαρχείο

Σάββας Χιονίδης: «Το έργο συμβάλει στην αρτιότερη εξυπηρέτηση των πολιτών και στην παροχή προηγμένων υπηρεσιών στους εργαζόμενους»
Στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των σημερινών και μελλοντικών επικοινωνιακών αναγκών του κτιρίου του Δημαρχιακού Μεγάρου σε φωνή και δεδομένα (voice- data), αναμένεται να συμβάλει η εξ’ ολοκλήρου αντικατάσταση της υφιστάμενης δομημένης καλωδίωσης του Δημαρχιακού Μεγάρου. Η εγκατάσταση της νέας δομημένης καλωδίωσης γίνεται με βάση τα ισχύοντα πρότυπα τηλεπικοινωνιακής καλωδίωσης κτιρίων. Επιπλέον, η αρχιτεκτονική του δικτύου, που κατασκευάζεται θα είναι ανοικτή και θα μπορεί να εξυπηρετήσει την υπάρχουσα αναλογική και ψηφιακή τηλεφωνία, η οποία χρησιμοποιείται από τις υπηρεσίες του Δήμου, ενώ θα δίνει και τη δυνατότητα μελλοντικής μετάπτωσης σε IP τηλεφωνία.Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Το έργο συμβάλει στην αρτιότερη εξυπηρέτηση των πολιτών, η οποία αποτελεί κρίσιμο παράγοντα επιτυχίας για την ευρύτερη ανάπτυξη και προσφορά έργου του Δήμου Κατερίνης στους πολίτες του. Η παροχή προηγμένων υπηρεσιών σε εργαζόμενους, αλλά και στους πολίτες, οι οποίες άπτονται της καθημερινότητάς τους ή αφορούν στην εκτέλεση του επαγγελματικού τους έργου συμβάλλουν στην αναβάθμιση του επιπέδου των εργαζομένων αλλά και των πολιτών που διαμένουν ή δραστηριοποιούνται στον Δήμο».
Τις εργασίες, οι οποίες είναι σε εξέλιξη συντονίζει ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, για την υλοποίηση προγραμμάτων Εφαρμογών και Τεχνολογιών Πληροφορικής, Επικοινωνιών και Ευρυζωνικών Δικτύων Δημήτριος Ντούρος, ο οποίος όπως σημειώνει: «Η εγκατάσταση της νέας δομημένης καλωδίωσης υλοποιείται με βάση τα ισχύοντα πρότυπα τηλεπικοινωνιακής καλωδίωσης κτιρίων. Η αντικατάσταση κρίθηκε αναγκαία λόγω της παλαιότητας του υφιστάμενου εξοπλισμού, σε ταχύτητα δικτύου υπολογιστών και σε ποιότητα των εσωτερικών τηλεφωνικών επικοινωνιών. Πρόκειται ουσιαστικά για την κατασκευή ενός νέου ολοκληρωμένου συστήματος δομημένης καλωδίωσης, το οποίο θα καλύπτει τόσο τις ανάγκες υπηρεσιών φωνής, όσο και δικτύου υπολογιστών. Η αντιμετώπιση επομένως των δύο αυτών δικτύων θα είναι κοινή, σε μία εγκατάσταση».
Παράλληλα, αναφερόμενος στους κύριους άξονες υλοποίησης του έργου ο κος Ντούρος τονίζει, ότι, επικεντρώνονται ως εξής: «Σχεδίαση και Λειτουργικότητα - Ποιότητα και Αξιοπιστία, κάλυψη των σημερινών, αλλά και μελλοντικών αναγκών και συμμόρφωση με τα ισχύοντα διεθνή πρότυπα».
Μεταξύ άλλων αναμένεται να εξυπηρετηθούν όλες οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας, στις οποίες προβλέπεται η εγκατάσταση τηλεφωνικής συσκευής και ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ όπως προαναφέρθηκε, θα ληφθούν υπόψη και οι μελλοντικές υπηρεσιακές ανάγκες του Δήμου.
Επιπλέον, επιτυγχάνεται η τακτοποίηση του τηλεφωνικού κέντρου και γίνεται αναδιάταξη, χαρτογράφηση και τακτοποίηση του χώρου στον 1ο όροφο, που θα ορισθεί και θα λειτουργεί ως το κεντρικό computer room του Δημαρχιακού Μεγάρου. Ταυτόχρονα, θα εξασφαλίζεται ότι η μέγιστη απόσταση των πλέον απομακρυσμένων σταθμών εργασίας και του κεντρικού κατανεμητή δε θα ξεπερνά το μέγιστο όριο που ορίζεται από τα πρότυπα, δηλαδή τα 90μ. Έτσι θα είναι δυνατή η σύνδεση όλων των σταθμών εργασίας απ’ ευθείας με τους μεταγωγείς Ethernet που βρίσκονται στα κεντρικά racks των τριών ορόφων του Δημαρχιακού Μεγάρου.
Τα στοιχεία του δικτύου που αντικαθίστανται είναι:
Η υφιστάμενη καλωδίωση (κατακόρυφη και οριζόντια).
Κανάλια διανομής καλωδίων.
Οι παροχές (πρίζες).
Οι κατανεμητές (patch panels) στα racks των ορόφων.
Χαρτογράφηση και πιστοποίηση όλων των θέσεων εργασίας σύμφωνα με τα πρότυπα
Πέρα από την πλήρη κάλυψη των αναγκών επικοινωνίας των χρηστών σε απόλυτη συμφωνία με τις απαιτήσεις των Τεχνικών προδιαγραφών και προτύπων η εγκατάσταση δικτύου δομημένης καλωδίωσης (structured wiring) στο Δημαρχείο αναμένεται να προσφέρει :
Την ευκολία της ευέλικτης διαχείρισης ώστε το καλωδιακό σύστημα να ‘προσαρμόζεται’ πολύ γρήγορα στις τρέχουσες ή / και ιδιαίτερες απαιτήσεις εξυπηρέτησης των χρηστών.
Την υποστήριξη μεγάλης ποικιλίας εφαρμογών (π.χ. E-ISDN, High Speed Data Communication, Video Conferencing κλπ.).
Να αποτελέσει λύση μεγάλης διάρκειας και ταυτόχρονα αξιόλογου επενδυτικού αποτελέσματος .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου