Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Πλημμυρίζουν παιδική φαντασία και δημιουργικότητα οι δημοτικές βιβλιοθήκες Κατερίνης και Κορινού

Το καλοκαιρινό ταξίδι στον κόσμο της γνώσης συνεχίζεται
Τα μυστικά της φωτογραφίας ανακάλυψαν στη διάρκεια των ημερών που διανύθηκαν, οι πολυάριθμοι μικροί εξερευνητές που καθημερινά πλημμυρίζουν κάθε γωνιά στις δημοτικές βιβλιοθήκες Κατερίνης και Κορινού αντίστοιχα. Οι εν λόγω δράσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Καλοκαιρινή Εκστρατεία (15 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου), για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας 2016».
Πιο συγκεκριμένα, στην Κατερίνη γνώρισαν τα μυστικά της φωτογραφίας με την συνδρομή του φωτογράφου Διονύση Καραβίδα, δημιούργησαν το δικό τους καρτ ποστάλ και το τοποθέτησαν σε πλαίσιο! Παράλληλα, όλοι μαζί διάβασαν το βιβλίο ο «Φωτογράφος Φύρδης Μίγδης», κατασκεύασαν μακέτες με τις φωτογραφίες τους και τις στόλισαν με κατάλληλο υλικό.
«Ευχαριστούμε από καρδιάς τους γονείς που ενθαρρύνουν τα παιδιά τους, προκειμένου να αγκαλιάσουν τις εκδηλώσεις, που γίνονται στο χώρο της Βιβλιοθήκης και με την συνδρομή των εθελοντών επικεντρώνονται στην άμεση επαφή των παιδιών με το βιβλίο, ενώ παράλληλα τους δίνεται η ευκαιρία να παίξουν, να ψυχαγωγηθούν, να απασχοληθούν δημιουργικά, να ταξιδέψουν στον κόσμο της γνώσης και να περάσουν ένα όμορφο καλοκαίρι» υπογραμμίζει σε δήλωσή της, η δημοτική σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου επισημαίνοντας ότι «με όλες αυτές τις συντονισμένες δράσεις τίθενται στο επίκεντρο η παιδεία και ο πολιτισμός, που όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, αποτελούν πρώτες προτεραιότητες για τον δήμο μας».
Αντίστοιχα στον Κορινό, όπως σημειώνει η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού Φωτεινή Καρασερίδου: «Με πολύ φαντασία τα παιδιά φωτογράφησαν τα προσωπάκια τους, έκοψαν και κόλλησαν τη δημιουργία τους διαμορφώνοντας έτσι το σωματάκι τους, ενώ στη συνέχεια έφτιαξαν τον χάρτη τους και τοποθέτησαν τις κατασκευές εκεί που ήθελε το κάθε παιδί να ταξιδέψει!!!»
Ειδικά σε ό,τι αφορά τη δημοτική βιβλιοθήκη Κορινού, όπως επισημαίνει «παρακαλούνται οι γονείς, προκειμένου το κάθε παιδί να έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει μέρος σε δράσεις του προγράμματος, να επικοινωνούν για κράτηση των θέσεων που απομένουν, στο τηλ. της Δημοτικής βιβλιοθήκης Κορινού - 2351 350 919 καθημερινά ως εξής: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 π.μ. έως 12μ. και Δευτέρα απόγευμα 17:00 έως 20:00».
Και στις δύο βιβλιοθήκες οι Μικροί εξερευνητές ανακάλυψαν με ένα κομμάτι σύρμα ιδέες και μέρη μαγικά!!!!, διαπίστωσαν πόσα πράγματα μπορούν να γίνουν με ένα τόσο απλό υλικό, υλοποίησαν στην πράξη τις δικές τους ιδέες, όπως ανθρωπάκια, αυτοκίνητα, καρδιές, σχήματα, διάβασαν όμορφες ιστορίες και παραμύθια.
Όπως είναι γνωστό, καθώς ολοκληρώνονται οι αποστολές, παιδιά από βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα επικοινωνούν τις περιπέτειες τους στα κοινωνικά δίκτυα με το hashtag #ΚΕ2016gr και παρακολουθούν τις εξελίξεις στην ιστοσελίδα network.nlg.gr. Φέτος στην Κατερίνη, στον Κορινό, καθώς και στις Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες της χώρας όλα έχουν ενδιαφέρον και μπορούν να εξερευνηθούν. Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016 υλοποιείται με τη συμμετοχή και τη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε 125 ελληνικές πόλεις. Αποκλειστικός δωρητής της διοργάνωσης είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Τα εργαστήρια με τους μικρούς εξερευνητές συνεχίζονται…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου