Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Remain ή Brexit;

Μήπως καλύτερα Pray για μια άλλη Ευρώπη; Σίγουρα η πληγές του Δημοψηφίσματος της Μεγάλης Βρετανίας θα μείνουν ανοιχτές για πολύ καιρό.
Η Ευρώπη είναι μια εναλλακτική για όλους μας. Δυστυχώς αλλιώς σχεδιάστηκε αρχικά, αλλιώς εξελίχτηκε στην πορεία και μεταμορφώθηκε στην χειρότερη μορφή της τα τελευταία αρκετά χρόνια.
Θα πρέπει όλοι μας να αγωνιστούμε για να αλλάξουμε την σημερινή Ευρώπη.
Θα πρέπει να διεκδικήσουμε μια Δημοκρατικότερη Ευρώπη, μια Προοδευτική Ευρώπη των πολλών, σε αντίθεση με την σημερινή των λίγων και αρεστών. Όλοι θα πρέπει να είναι ίσοι μεταξύ ίσων αν θέλουμε η νέα γενιά που ήρθε και πόσο μάλλον η γενιά που έρχεται, να πιστέψει ξανά στην Πολιτική έτσι ώστε να αγωνιστεί για νέα υπαρκτά ιδανικά χωρίς τις ιδεοληψίες του παρελθόντος. Αν δεν αλλάξουμε την υπάρχουσα Ευρώπη προς το καλύτερο, υπάρχει κίνδυνος οι γενιές που ήρθαν και θα έρθουν, να είναι άκρα Συντηρητικές και Αντιευρωπαϊστές πράγμα που μας πάει δεκαετίες η ακόμα χειρότερα αιώνες πίσω.
Κάτι παρόμοιο με την Ευρώπη συμβαίνει και με τον υπόλοιπο Κόσμο. Όσο ο αδύνατος θα διαφεντεύεται από τον ισχυρό και άπληστο, θα έχουμε ακραίες μορφές βίας και λαϊκισμού ενώ αν ο δυνατός πλέον κάνει ένα σωστό «μοίρασμα της πίτας», θα είναι για όφελος όλων των λαών. Τα επόμενα χρόνια θα μας δείξουν τι μας επιφυλάσσει το μέλλον.

Βασίλης Δημούσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου