Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Πλαίσιο δράσης και προετοιμασίας για την διοργάνωση του Olympus Marathon 2016.

Ενόψει της διοργάνωσης του 13ου Olympus Marathon 2016, συνεχείς συνεδριάσεις της Οργανωτικής Επιτροπής με εθελοντικές ομάδες πραγματοποιούνται, έχοντας ως στόχο την περάτωση μιας ακόμα επιτυχούς διοργάνωσης. Πιο συγκεκριμένα την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των μελών του Olympus Marathon στη αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Λιτοχώρου και την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016 στο πρώην Δημαρχείο του Δήμου Δίου-Ολύμπου στην Κονταριώτισσα συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Olympus Marathon, του Αντιδημάρχου Δ. Δίου – Ολύμπου κ. Φώλιο, του Περιφερειακού Συμβούλου ΠΕ Πιερίας κ. Τσιμήτρη ως εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών του αγώνα, του Δ. Δίου - Ολύμπου και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας αντίστοιχα, με εκπροσώπους εθελοντικών ομάδων της Πιερίας.
Παρευρισκόμενοι των συναντήσεων και πιστοί για ακόμα μια χρονιά στο ραντεβού τους, ήταν εκπρόσωποι της εθελοντικής ομάδας Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πιερίας, εκπρόσωποι του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας (ΣΥ.ΡΑ.Π), εκπρόσωποι του ΕΟΣ Δίου, του ΕΟΣ Καρίτσας, του ΕΟΣ Λιτοχώρου, του ΕΟΣ Βροντούς καθώς και αντιπροσωπεία των ένθερμων εθελοντών από το Δίον.
Βασικά θέματα που ανέπτυξε ο Πρόεδρος του Olympus Marathon, ήταν η ασφάλεια των αθλητών σε όλο το μήκος της διαδρομής του αγώνα καθώς και ο σεβασμός στην οικολογική ισορροπία του Ολύμπου. Τα θέματα συζητήθηκαν με δέουσα σοβαρότητα και οργανώθηκαν πλάνα για την καλύτερη διεκπεραίωσή τους.
Στο πλαίσιο της συνάντησης οι εκπρόσωποι κάθε εθελοντικής ομάδας εξέθεσαν τις απόψεις τους για την επίλυση προβλημάτων και ελλείψεων που παρατηρήθηκαν στην περσινή διοργάνωση, πρότειναν εναλλακτικές λύσεις, κατέθεσαν νέες ιδέες για μια αρτιότερη διοργάνωση και τέλος εγγυήθηκαν για ακόμη μια χρονιά να προσφέρουν τη στήριξή τους στον αγώνα για την εύρυθμη υλοποίηση του.
Ο Τομέας Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του παραρτήματος Κατερίνης θα αναλάβει για ακόμα μια χρονιά το δύσκολο έργο της παροχής πρώτων βοηθειών και διάσωσης προς τους αθλητές του αγώνα, καλύπτοντας την διαδρομή με 80 Εθελοντές Σαμαρείτες. Επίσης για δεύτερη χρονιά επιφορτίζονται με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της κάλυψης του αγώνα 11 χμ., «Ολύμπια Μονοπάτια-Alyssum edition”
Ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας θα καλύψει το κομμάτι της επικοινωνίας του αγώνα, ενώ οι υπόλοιπες εθελοντικές ομάδες και Ορειβατικοί Σύλλογοι θα αναλάβουν την πλήρη οργάνωση και υποστήριξη των 12 σταθμών του αγώνα για τις ανάγκες των αθλητών.
Ο «Μαραθώνιος Ολύμπου 2015» συνεχίζει πυρετωδώς τις εργασίες του, ώστε να προσφέρει στους αθλητές και αθλήτριες, Έλληνες και ξένους, στους επισκέπτες και συνοδούς, αλλά και στους λιλιπούτειους αθλητές των παιδικών αγώνων, Olympus Kids και Olympus juniors μια άψογη διοργάνωση αντάξια του ονόματος και της φήμης του μυθικού μας βουνού.

Λιτόχωρο 16/06/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου