Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Αλλεπάλληλες συναντήσεις Τσίπρα στις Βρυξέλλες, με βασικό αντικείμενο το Brexit

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται σήμερα, Τρίτη, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής που συγκλήθηκε μετά το δημοψήφισμα στη Βρετανία και την επικράτηση του Brexit.
Το πρωί ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, και θα ακολουθήσει σειρά επαφών με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ,εκπροσώπους των ευρωπαίων Σοσιαλιστών, την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Γκάμπι Τσίμερ, και εκπροσώπους των ευρωπαίων Πρασίνων.
Κατά τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Μ. Σουλτς, συζητήθηκε η κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ευρώπη, μετά το βρετανικό δημοψήφισμα και επιβεβαιώθηκε η κοινή εκτίμηση πως το μήνυμα που πρέπει να πάρει η ΕΕ, από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, είναι η ανάγκη ενίσχυσης της κοινωνικής ατζέντας.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Σουλτς τόνισε πως η Μεγάλη Βρετανία αφού πήρε την απόφαση να φύγει από την ΕΕ, πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες το συντομότερο δυνατό, καθώς όσο δεν το κάνει, επωφελείται από το διπλό αυτό παιχνίδι.
Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός, σχολίασε μέσω Twitter πως «η Ευρώπη πρέπει να δώσει λύσεις σε σοβαρά ζητήματα κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής αν θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα στέρεο μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου