Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Σαλάτα με φέτα και βραστά αυγά

Υλικά 
ντομάτες: 3 ώριμες, σφιχτές
φέτα: 200 γρ. κομμένη σε κυβάκια
κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
μπαγιάτικο ψωμί: 2 φέτες χωρίς κόρα
πιπεριά: 1 Φλωρίνης, στραγγισμένη από το λάδι της
αυγά: 2 βρασμένα σφιχτά, κομμένα σε φέτες
ελιές πράσινες ή Καλαμών: 10 κομμένες σε φετάκια
μαϊντανός: 1 κουταλιά, ψιλοκομμένος
ξίδι από άσπρο κρασί: 2 κουταλιές
ελαιόλαδο: 8 κουταλιές της σούπας
αλάτι
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Κόβετε την πιπεριά σε λωρίδες. Σε μπολ κόβετε στις ντομάτες και προσθέτετε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι 1-2 κουταλιές της σούπας λάδι και τηγανίζετε τα ψίχουλα του ψωμιού για 4’ - 5’. Τα σκορπίζετε και αυτά στη σαλάτα.
Ρίχνετε τη φέτα, τα αυγά, και τις ελιές. Χτυπάτε το υπόλοιπο λάδι με το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και το μαϊντανό μέχρι να γίνουν παχύρρευστη σάλτσα και περιχύνετε με αυτή τη σαλάτα. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε αμέσως.

Mix & Match
Εδώ θα ταιριάξει πολύ ένα ολόφρεσκο και δροσερό, ξηρό Μοσχάτο Αλεξανδρείας από τη Λήμνο. Ο νησιώτικος αέρας του, με τα έντονα και χαρακτηριστικά αρώματα του μοσχάτου, τα τριαντάφυλλα δηλαδή, τα εσπεριδοειδή και τα κιτρινόσαρκα φρούτα, θα δέσουν αρμονικά με τη σαλάτα, σε έναν απλό και νόστιμο συνδυασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου