Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Γρανίτα με καρπούζι και παγωτό

Υλικά
600 γρ. καρπούζι (χωρίς τα κουκούτσια και τις φλούδες, καθαρό βάρος)
100 ml νερό
100 γρ. ζάχαρη
4 μπάλες παγωτό γιαούρτι ή κρέμα

Διαδικασία
Βράζετε το νερό και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα για 7΄-8΄ μέχρι να γίνουν σιρόπι ελαφρύ. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει. Κόβετε σε κομμάτια το καρπούζι και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με το σιρόπι. Γεμίζετε με το μείγμα θήκες για παγάκια και τις βάζετε στην κατάψυξη για 12 ώρες.


Την ώρα του σερβιρίσματος, πολτοποιείτε τα παγάκια στο μπλέντερ και γεμίζετε 4 ποτήρια που έχετε βάλει στην κατάψυξη να παγώσουν. Από πάνω γαρνίρετε κάθε ποτήρι με μια μπάλα παγωτό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου