Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΕΠΙΣΦΡΑΓΙΣΤΗΚΕ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Μαζί στην ανάπτυξη του Πιερικού Τουρισμού
Μεγαλώνει το ρεύμα έμπρακτης στήριξης προς την Συνεταιριστική Τράπεζα Πιερίας από τοπικούς φορείς. Την Δευτέρα 13 Ιουνίου, το κατώφλι της Τράπεζας πέρασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας που πραγματοποίησε συνάντηση με τη διοίκηση της Τράπεζας. Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.ΞΕ.Π. προχώρησαν σε αγορά μεριδίων συμμετέχοντας στην Αύξηση του Συνεταιριστικού Κεφαλαίου.Στην συνάντηση συμμετείχαν: Η Πρόεδρος της Ε.ΞΕ.Π. Ευαγγελία Ξυπτερά - Λάμπρου, οι Αντιπρόεδροι Γιώργος Ζώβας και Καλλίστρατος Χαλκίδης, ο Ταμίας Νικόλαος Λαλούμης και το μέλος Δημήτρης Τοπαλίδης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Νικόλαος Μηλιώτης, ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Τσιαλός, ο Γ. Γραμματέας Ηρακλής Τσιτλακίδης (ο οποίος έχει και την ιδιότητα του Γραμματέα της Ε.ΞΕ.Π.), ο Ταμίας Κωνσταντίνος Ζησόπουλος, το Μέλος Νικόλαος Χουσουρίδης και ο Γενικός Διευθυντής Νικόλαος Μπασδάνης.
Η συνεργασία της Τράπεζας με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του πλέον εξωστρεφή κλάδου, του τουρισμού, με εξατομικευμένες λύσεις που να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες τους επισφραγίστηκε μέσα από έναν ουσιώδη και γόνιμο διάλογο με επιχειρήματα και προτάσεις.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως η αλληλοϋποστήριξη θα ανοίξει το δρόμο για περαιτέρω συνέργειες για την ανάδειξη του Πιερικού τουρισμού δίνοντας το έναυσμα για την ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας αλλά και την προσέλκυση νέων επενδύσεων.
Ευαγγελία Ξυπτερά - Λάμπρου: "Χρειαζόμαστε τη Συνεταιριστική Τράπεζα Πιερίας ενεργά δίπλα στους επιχειρηματίες του τουρισμού"
"Η σημερινή μας επίσκεψη στην Συνεταιριστική Τράπεζα δεν είναι εθιμοτυπική αλλά ουσιαστική. Πραγματοποιήσαμε συνάντηση με το νέο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας προκειμένου να βρούμε τρόπους αλληλοϋποστήριξης. Η συνεργασία της Τράπεζας με τον βασικότερο πυλώνα της οικονομίας στην Πιερία, τον τουρισμό, είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδειχθεί προς όφελος των ξενοδόχων του τόπου μας", δήλωσε η Πρόεδρος κα Ξυπτερά - Λάμπρου με την ολοκλήρωση της συνάντησης. Λίγο νωρίτερα, η Πρόεδρος της ΕΞΕΠ συνεχάρη τα μέλη του νέου ΔΣ της Τράπεζας για την πρωτοβουλία τους να προχωρήσουν σε ενέργειες εξωστρέφειας: "μέχρι σήμερα, δεν γνωρίζαμε την Συνεταιριστική Τράπεζα. Νομίζαμε ότι είναι μια μικρή Τράπεζα που προσφέρει συγκεκριμένες υπηρεσίες. Φέτος, με την κίνηση εξωστρέφειας που κάνατε την αναδείξατε. Συνειδητοποιήσαμε ότι είναι μια Τράπεζα που έχει δυναμική και ενεργή παρουσία στην Πιερία, έχει στηρίξει πολλές επιχειρήσεις και μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα για τον τόπο. Έχει μεγάλη σημασία για την περιοχή να μπορούν άμεσα οι επιχειρήσεις να εξυπηρετηθούν. Τα Ξενοδοχεία στην Πιερία είναι 400. Πρόκειται για πολύ μεγάλο αριθμό και στο σύνολό τους είναι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που έχουν άμεση ανάγκη από μία Τράπεζα όπως τη Συνεταιριστική. Η σημερινή μας συνάντηση είναι καθοριστική για την εξέλιξη της συνεργασίας μας", σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ν. Μηλιώτης: "Είμαστε δίπλα σε επιχειρηματίες και πολίτες για να δώσουμε λύσεις, στο βαθμό που μπορούμε"
"Μόνον ως θετική εξέλιξη μπορούμε να δούμε τη σημερινή συνάντηση με τους εκπροσώπους του τουρισμού, που αποτελούν τη βαριά βιομηχανία της Πιερίας. Θα καταβάλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να είμαστε ενεργά δίπλα στις επιχειρήσεις του τουρισμού όπως και σε κάθε επιχείρηση του τόπου. Θέλουμε ο τόπος μας να πάει μπροστά. Αν αλληλοβοηθηθούμε θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα", σημείωσε ο Πρόεδρος της Τράπεζας κ. Μηλιώτης. Αναφερόμενος στην στρατηγική της εξωστρέφειας που υλοποιεί η Τράπεζα, τόνισε: "Βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή, με διαφορετικές ανάγκες και προκλήσεις. Αφήνοντας πίσω το παρελθόν, κοιτάμε αποφασιστικά μπροστά. Με το νέο διοικητικό συμβούλιο πραγματοποιούμε συναντήσεις με φορείς και πολίτες. Μάλιστα τον Φεβρουάριο ξεκινήσαμε από την Ένωση Ξενοδόχων γιατί είστε ένας δυναμικός και πολλά υποσχόμενος κλάδος. Επιπλέον, αναγνωρίσαμε ότι υπάρχει ένα κενό ενημέρωσης και κάποιες λάθος εντυπώσεις. Μέσα από την επικοινωνιακή μας καμπάνια στοχεύουμε να γνωστοποιήσουμε το τι προσφέρει η Τράπεζά μας και τι σημαίνει για την Πιερία. Ήδη, μετράμε πολλά θετικά αποτελέσματα. Ο κόσμος μας αγκαλιάζει και αναγνωρίζει την ανάγκη λειτουργίας μιας ισχυρής τοπικής Τράπεζας. Είμαστε εδώ, δίπλα στους επιχειρηματίες και στον κάθε πολίτη αυτού του τόπου για να δώσουμε μάχες και λύσεις στο βαθμό που μπορούμε".
Τα μέλη των Δ.Σ. εκατέρωθεν κατέθεσαν ιδέες και προτάσεις προς άμεση υλοποίηση και ο Γεν. Διευθυντής κ. Μπασδάνης έδωσε απαντήσεις σε εξειδικευμένες ερωτήσεις των μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, τα οποία κατόπιν εισηγήσεως της Προέδρου προχώρησαν στην αγορά συνεταιριστικών μεριδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου