Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

Δροσερό καλοκαιρινό γλυκό με ζελέ και κρέμα!

Υλικά
125 γρ θρυμματισμένα μπισκότα (τύπου digestive)
80 γρ βούτυρο λιωμένο
1 πακέτο ζελέ (γεύση της επιλογής σας, κεράσι, φράουλα, λεμόνι)
2 πακέτα τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια των 200 γρ. το κάθε ένα
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
500 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί και παγωμένη για 3-4 ώρες στο ψυγείο
2 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη των 10 γρ. το κάθε ένα
Διαδικασία
Ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο και τοποθετούμε σε ταψάκι ή φόρμα τετράγωνη ή ορθογώνια.
Βάζουμε για μισή ώρα τα μπισκότα στο ψυγείο να παγώσουν.
Μαλακώνουμε τα 2 φακελάκια ζελατίνης σε 12 κουταλιές της σούπας κρύο νερό και κατόπιν προσθέτουμε το αντίστοιχο ζεστό νερό μέχρι να διαλυθεί.
Ανακατεύουμε καλά (κατά προτίμηση με μίξερ) το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε την υγρή ζελατίνη που ετοιμάσαμε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα!
Τέλος, προσθέτουμε και την παγωμένη σαντιγί, ανακατεύοντας ελαφρά αυτή τη φορά, προσθέτουμε το μείγμα μας στη φόρμα με τα μπισκότα και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Φτιάχνουμε το ζελέ της αρεσκείας μας με την διαδικασία που αναγράφει το κουτί του, προσθέτουμε το μείγμα ζελέ στη φόρμα με τα μπισκότα και τη κρέμα και αφήνουμε στο ψυγείο για 16 ώρες τουλάχιστον για να «δέσει» το γλυκό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου