Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

Τελετή αποφοίτησης στο 2ο ΓΕΛ Κατερίνης

Τον Σεπτέμβριο του 2013 ήρθαν για πρώτη φορά στο σχολείο μας, πρωτάκια τότε, οι τωρινοί απόφοιτοι του σχολικού έτους 2015-2016. Ήταν δεσποινιδούλες και σχεδόν αμούστακα αγόρια που έψαχναν τις συμμαθήτριες και τους συμμαθητές τους από το Γυμνάσιο, που αγωνιούσαν για την πορεία τους στο νέο σχολείο, για τις συνθήκες στο καινούριο σχολικό περιβάλλον. Και τα χρόνια κύλησαν, νέες φιλίες προέκυψαν, οι προσπάθειές τους για κατάκτηση γνώσεων εντάθηκαν, οι καθηγητές τους τους πρόσφεραν μάθηση και αγωγή και ήρθε η ώρα να ανοίξουν τα φτερά τους και να πετάξουν για νέους κόσμους, νέους προορισμούς. Έτοιμες και έτοιμοι να αγωνιστούν για ένα καλύτερο αύριο, για έναν καλύτερο κόσμο.
Γι’ αυτές τις νέες και τους νέους οργανώσαμε την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016, το βράδυ, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Σχολείου μας μια λιτή αλλά ζεστή εκδήλωση. Θέλαμε να τους τιμήσουμε, να τους δείξουμε την αγάπη μας, να τους συγχαρούμε, να τους σφίξουμε στην αγκαλιά μας και να τους ευχηθούμε να εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους, να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους ως ακαδημαϊκοί πολίτες πλέον.
Από τις 19:30 άρχισαν να καταφτάνουν παρέες παρέες και να αναζητούν τη... Χριστίνα, τη Μερόπη, τον Κωνσταντίνο, τη Βάια, την Καλλιόπη, τον Γιώργο, την Άννα, την Κατερίνα, τη Χρυσούλα, την Αθανασία, την Ελένη, τη Μελίνα, τη Βασιλική, την Ιωάννα, τη Θένια, τη Θάλεια, την Κατερίνα, τον Παναγιώτη, τον Δημήτρη, τον Νίκο, τη Δέσποινα, τη Μαρία, τη Γλύκα, την Ανδρεάνα, την Κωνσταντίνα, την Ανδριανή και... Θέλανε να τους δουν, να συζητήσουν, να θυμηθούν, να δώσουν ραντεβού στις πόλεις όπου θα σπουδάσουν...
Στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων προβλήθηκε βίντεο με φωτογραφικό υλικό των μαθητών και των μαθητριών και από τις τρεις τάξεις του Λυκείου που είχε συγκεντρώσει και επιμεληθεί ο υποδιευθυντής κ. Φανιάδης. Χαιρετισμούς στις μαθήτριες και στους μαθητές απηύθυναν η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Λίτσα Θεοδώρου, ο πρώην διευθυντής τους 2ου ΓΕΛ κ. Γεράσιμος Σιδηρόπουλος, ενώ εκ μέρους του Συλλόγου διδασκόντων χαιρετισμό απηύθυναν η Διευθύντρια κ. Δημητρούλα Αναγνώστη και ο Υποδιευθυντής κ. Απόστολος Νικολής.
Αξίζει να γίνει αναφορά σε μια αποστροφή του χαιρετισμού της διευθύντριας που εκφράζει όλες και όλους τους διδάσκοντες στο σχολείο: Εγώ και όλοι οι συνάδελφοί μου, οι καθηγήτριες και οι καθηγητές σας, ό,τι είχαμε να πούμε το είπαμε στην αίθουσα, στο αμφιθέατρο, στον διάδρομο, στο προαύλιο· το είπαμε με τον λόγο και το έργο μας, με το παράδειγμά μας. Προσπαθήσαμε λόγῳ και έργῳ να σας ετοιμάσουμε για τη ζωή. Θέλαμε να γίνετε ελεύθεροι, ανεξάρτητοι, υπεύθυνοι, συνεπείς, αξιοπρεπείς, διεκδικητικοί και βέβαιοι για τις επιλογές σας.
Ο πρόεδρος του 15μελούς, απόφοιτος, ο Κωνσταντίνος Κατωνίδης, απευθυνόμενος στους καθηγητές τους ευχαρίστησε για όσα τους πρόσφεραν στα τρία χρόνια της σχολικής ζωής και ιδιαίτερα για τη συμβολή τους στην επιτυχία τους κατά την τελευταία σχολική χρονιά.
Εκ μέρους των μαθητών της Β΄ τάξης αποχαιρέτησε τους αποφοίτους η μαθήτρια Μαρία Θεοχάρη, η οποία παρουσίασε και το πρόγραμμα της εκδήλωσης.
Ακολούθησε γλέντι στην αυλή του σχολείου, προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ο υπεύθυνος δελτίων τύπου του σχολείου
Ευστάθιος Φανιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου