Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Κατά της περικοπής 13ου και 14ου μισθού ο Κ. Μητσοτάκης

Ένα «τραγικό αδιέξοδο» προέβλεψε για την κυβέρνηση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, που τάχθηκε κατά της περικοπής του 13ου και 14ου μισθού και υπέρ της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου.
Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως «η ανάπτυξη δεν θα έρθει διότι οι επιλογές της κυβέρνησης οδηγούν την χώρα σε κατάσταση στασιμοχρεοκοπίας».«Με αυτή την ιδεοληπτική κυβέρνηση και με αυτούς τους υπουργούς δεν θα έλθει η ανάπτυξη» δήλωσε προσθέτοντας ότι «η φορολογία οδηγεί ανθρώπους στην παραοικονομία, επενδύσεις δεν έρχονται, κλείνουν επιχειρήσεις, έχουμε αποεπένδυση».
Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι επιλογές της κυβέρνησης έχουν ταξικό πρόσημο υπογραμμίζοντας πως «η Ν.Δ. δεν θα γίνει ταξικό κόμμα». «Εγώ προτάσσω έναν πολιτικό λόγο ενότητας, αποκρούω τον ταξικό διαχωρισμό, η Ν.Δ. δεν εκφράζει τους έχοντες και τους κατέχοντες. Η Ν.Δ. βρίσκει ερείσματα στις φτωχές γειτονιές της Αθήνας. Η αύξηση των έμμεσων φόρων επιβαρύνει εκείνους που δεν έχουν, ενώ η αύξηση των φορολογικών συντελεστών οδηγεί πολλούς σε απόγνωση και στην φοροδιαφυγή» ανέφερε και εκτίμησε ότι θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης επειδή τα έσοδα δεν θα βγαίνουν.
Αναφερόμενος στα εργασιακά, ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπογράμμισε ότι «η χώρα και οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν καμία άλλη μείωση μισθού, γι' αυτό δεν μπαίνει θέμα 13ου και 14ου μισθού». Τάχθηκε πάντως υπέρ της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου, ενώ τόνισε ότι αυτό που έχει σημασία είναι να μην κοπεί το συνολικό εισόδημα. «Αυτή την ώρα οι μισθοί είναι αρκετά έως πολύ χαμηλοί και δεν βρίσκεται εκεί το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας της οικονομίας», είπε.
Την ίδια στιγμή, απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα στο Δημόσιο είναι η ανορθολογική κατανομή του προσωπικού, αφού σε πολλούς οργανισμούς υπάρχει πλεονάζον δυναμικό, ενώ σε άλλους υπάρχουν ελλείψεις.
Απαντώντας στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα είπε ότι επί των ημερών του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απολύθηκαν μόνο οι κάτοχοι πλαστών πτυχίων και εισήγαγε την έννοια της αξιολόγησης. «Ο κάθε κ. Καρανίκας με τι βιογραφικό και τι προσόντα πήρε την θέση στον στρατηγικό σχεδιασμό;» ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας είναι η μετενσάρκωση του παλιού λαϊκισμού της μεταπολίτευσης».
Απαντώντας στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «δεν υπάρχει κανένας κόφτης χρέους» για να προσθέσει: «Είναι ένα ακόμη ψέμα του πρωθυπουργού. Καμία ουσιαστική δέσμευση για το χρέος δεν υπάρχει. Η ρύθμιση έχει μετατεθεί για το 2018, μετά τις γερμανικές εκλογές. Ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα για να μείνει στην εξουσία, χωρίς να πάρει τίποτε. Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο, αυτήν την ετερόκλητη συμμαχία, είναι να μείνουν στην εξουσία».
Σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά θέματα, σημείωσε ότι παρέλαβε τη Ν.Δ. «που είχε χάσει με 7 μονάδες τις εκλογές και τώρα η Ν.Δ. είναι 8-10 μονάδες μπροστά» και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε σε στρατηγικό αδιέξοδο, αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης».
Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε κ. Τσίπρας δεν μπορεί να προσδοκά ότι θα προσελκύσει τον μεσαίο χώρο γιατί όλη η πολιτική του διαδρομή, όπως είπε, είναι διαδρομή αναξιοπιστίας.«Ο κ. Τσίπρας θα παραμένει πάντα δέσμιος των ‘53’ και των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει», παρατήρησε, φέρνοντας ως παράδειγμα το προσφυγικό. «Γιατί δεν έχουμε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, γιατί δεν έχει αδειάσει το Ελληνικό, γιατί μας πήρε τρεις μήνες να αδειάσουμε την Ειδομένη» διερωτήθηκε, για να προσθέσει ότι «αν τα έκανε αυτά θα βρισκόταν απέναντι στους αλληλέγγυους και τις συνιστώσες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου