Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Ο αλγόριθμος του μικρού Ηλία!Γελάω και κλαίω με το πόρισμα της Επιτροπής για τον Εθνικό και Κοινωνικό Διάλογο για την Παιδεία Εισερχόμενα x

Το σκέφτηκα από εδώ, το σκέφτηκα από κει. Χαμένοι και οι δυο στο πουθενά εσύ. Και το αποφάσισα. Από και εδώ και πέρα έτσι θα ψηφίζω. Θα φτιάξω έναν αλγόριθμο, που θα μου λέει ποιος είναι πιο κατάλληλος να κυβερνήσει. Ποιος είναι πιο κατάλληλος να με εκπροσωπεί.
Τι είναι όμως ένας αλγόριθμος;
Επιπόλαιο με λες και ‘γω επιπόλαια σου απαντώ:
Αλγόριθμος = άλγος + αριθμός
Δηλαδή ο αριθμός που πονάει...
Λογικό θα πεις, αφού και ο αλγόριθμος του μικρού Ηλία μόνο πόνο θα φέρει.
Η λογική όμως δεν έχει σχέση με το μικρό Ηλία και τα φαινόμενα συνήθως σε απατούν. Γι’ αυτό ας το ψάξουμε λίγο βαθύτερα.
Η λέξη αλγόριθμος είναι παραφθορά του ονόματος του Abu 'Abd Allah Muhammad ibn Musa Al-Khwarizmi, μεγάλου Πέρση μαθηματικού (780 - 835/850 μΧ).
Δες και πες μου, αν ο αλγόριθμός μου σου φαίνεται σωστός.
Κάθε υποψήφιος βουλευτής, θα ξεκινά με το μέγιστο των μορίων, ήτοι 20.000 μόρια.
- Αν έχεις εκλεγεί έστω μία φορά στο παρελθόν, σου αφαιρούνται αυτομάτως 2.000, μία λογική φθορά 10%, λόγω της ενασχόλησής σου με την πολιτική.
- Αν έχεις φράγκα, σου αφαιρούνται 5.000 μόρια, για λόγους δικαιοσύνης και ίσης μεταχείρισης με τους φτωχούς συνυποψήφιούς σου.
- Αν στο παρελθόν, με ξεγέλασες, αν μου είπες ψέματα, σου αφαιρώ 1.000 μόρια για κάθε ψέμα και 2.000 μόρια για κάθε μεγάλη κωλοτούμπα, που έχεις κάνει.
- Αν το μούσι σου είναι κίτρινο γύρω από το στόμα και φοράς σκουλαρίκι στο δεξί αυτί, σου αφαιρώ 1.000 μόρια γιατί δεν μ’ αρέσει ο καπνός, που φουμάρεις, εκτός κι αν λερώνεσαι από τη μουστάρδα, όταν πέφτεις με τα μούτρα στο φαγητό.
- Αν έχεις ξεχάσει να δηλώσεις 30 ακίνητα ή αν ξέχασες ότι έχεις κατασκευαστική εταιρεία σου αφαιρούνται 3.000 μόρια, γιατί με δουλεύεις ψιλό γαζί.
- Αν διόρισες όλους τους φίλους και συντρόφους σου, χάνεις 1.000 μόρια για κάθε έναν, που διόρισες συν άλλα 500 μόρια γιατί με θεωρείς ηλίθιο.
- Αν νομίζεις ότι στη Σμύρνη ήταν απλά ένας συνωστισμός ή ότι στους πρόσφυγες αρέσει να λιάζονται ή ότι οι Πόντιοι έφυγαν από τον Πόντο απλά για ν’ αλλάξουν αέρα και να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα ή τέλος αν νομίζεις ότι τα Σκόπια είναι η Μακεδονία, σου αφαιρώ 10.000 μόρια και το δικαίωμα να ξαναφάς μπουγάτσα με τυρί. Από δω και πέρα μόνο καλαμάκι για σένα. Χωρίς κρέας. Από κείνο πουρφάν τον αέρα.
- Αν ασελγείς πάνω μου ψηφίζοντας ναι σε όλα τα μέτρα, που με στέλνουν να κάνω παρέα στον Τσάβες, χάνεις 7.000 μόρια συν άλλα 3.000 μόρια αν το κάνεις με δάκρυα στα μάτια, διότι εκτός από κακός βουλευτής είσαι και κακός ηθοποιός.
- Τέλος αν ξεπουλάς τη χώρα μου και την παραδίνεις στα ξένα αφεντικά σου, σου αφαιρώ 200 μόρια για κάθε χρόνο εθνικής κυριαρχίας, που μου αφαιρείς.
Ας κάνουμε τώρα το άθροισμα. Όλοι οι υποψήφιοι θα μπαίνουν σε μια ενιαία λίστα με βάση τα μόριά τους. Πες μου τώρα ειλικρινά. Ποιον περιμένεις ότι θα ψηφίσω;
- Αυτόν με τα περισσότερα μόρια;
- Είδες, που έκανες και εσύ λάθος;
Ο τελευταίος σε μόρια κερδίζει, γιατί αυτός το θέλει περισσότερο απ’ όλους. Και για να το πετύχει, θα πει τα περισσότερα ψέματα, θα προσπαθήσει να με ξεγελάσει, θα ξοδέψει τα περισσότερα λεφτά, για να μετατρέψει το μαύρο σε άσπρο. Αυτός θα κάνει τα περισσότερα ρουσφέτια, αυτός είναι ο πιο διαπλεκόμενος και διεφθαρμένος. Με λίγα λόγια είναι ο πιο κατάλληλος να κυβερνήσει.
Αν δεν το κατάλαβες, πάντα με τον ίδιο αλγόριθμο ψήφιζα. Ακόμα κι όταν ΤΣΙ.ΡΙΖ.Α., τελικά πάλι το ίδιο ψήφιζα.
Πες μου όμως, πριν διεκδικήσεις ξανά την ψήφο μου, αν ο Αλέξης είναι ο Ούγκο, ποιος από σας είναι ο Μαδούρο; Εκτός κι αν δεν υπάρχει Ούγκο και υπάρχουν μόνο πολλοί Μαδούρο και πολλοί Γκονσάλες.

Γιώργος Βαρδακώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου