Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Επιτυχημένη επέμβαση θωρακοσκοπικής μείωσης όγκου πνεύμονα (LVRS)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε επέμβαση θωρακοσκοπικής μείωσης όγκου πνεύμονα (LVRS), από το θωρακοχειρουργό Λεωνίδα Παπασταύρου και την ομάδα του, στο Ιατρικό Ψυχικού. Με την επέμβαση αντιμετωπίστηκε ένα περίπλοκο περιστατικό, που αφορούσε σε 72χρονο ασθενή με στεφανιαία νόσο και αναπνευστική ανεπάρκεια τελικού σταδίου,... σε υπόστρωμα εμφυσήματος.
Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη, καθώς η επέμβαση πραγματοποιήθηκε απολύτως θωρακοσκοπικά, με 3 τομές μεγέθους μόλις 1 εκατοστού, μειώνοντας τους κινδύνους που θα μπορούσαν να προκύψουν από μία μεγάλη επέμβαση. Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε προσφέρει σημαντικά οφέλη στον ασθενή, καθώς διατηρεί μόνο το λειτουργικό κομμάτι του πνεύμονα, βελτιώνοντας σημαντικά την αναπνευστική λειτουργία του.
Σημειώνεται ότι ο ασθενής δε χρειάστηκε να παραμείνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας πάνω από 24 ώρες, ενώ πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μία εβδομάδα μετά το χειρουργείο. Αξίζει να αναφερθεί ότι, πλέον, ο ασθενής δεν χρησιμοποιεί καθόλου συσκευή οξυγόνου, από την οποία εξαρτιόταν αποκλειστικά πριν την επέμβαση.
Ο κ. Παπασταύρου υπογράμμισε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς, αξιοποιώντας την τεχνολογία αιχμής του Ιατρικού Ψυχικού και την πλούσια εμπειρία του νοσηλευτικού προσωπικού, καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας με απόλυτη επιτυχία αυτήν την επέμβαση, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής του ασθενή. Το επιτυχημένο αποτέλεσμα οφείλεται και στη συντονισμένη συνεργασία της εξειδικευμένης διεπιστημονικής ομάδας και σε αυτό το πλαίσιο, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον κ. Διονύση Παπαντωνάτο, Επιστημονικό Διευθυντή του Ιατρικού Ψυχικού καθώς και τον Αναισθησιολόγο Αθανάσιο Νικολαΐδη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου