Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Βασικά σημεία της συνέντευξης του υποψήφιου για την προεδρία της ΝΔ Απόστολου Τζιτζικώστα στην εκπομπή "ΤΩΡΑ" του ΣΚΑΪ

“Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχουν άνθρωποι στη Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι θέλουν να πάει και άλλο πίσω η ημερομηνία των εκλογών και για αυτό πρέπει να τοποθετηθούν όλοι οι υποψήφιοι επίσημα για αυτό το θέμα. Όχι με κύκλους και διαρροές. Η μόνη λύση για να κλείσει αυτή η πληγή, είναι να γίνουν εκλογές την άλλη Κυριακή, δηλαδή στις 13 Δεκεμβρίου”, υπογράμμισε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στην εκπομπή "Τώρα” του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και τη δημοσιογράφο Άννα Μπουσδούκου, τονίζοντας πως “η χώρα δεν μπορεί να μένει με μία αντιπολίτευση, χωρίς ισχυρή παρουσία”...
“Οι εκλογές να γίνουν στις 13 Δεκεμβρίου χωρίς άλλη καθυστέρηση”

“Το αίτημα των νεοδημοκρατών, των μελών και των φίλων αυτής της παράταξης, είναι πως δεν μπορεί να υπάρξει άλλη καθυστέρηση”, είπε ο κ. Τζιτζικώστας, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος πως “η συμμετοχή του κόσμου θα είναι μεγάλη όπως ακριβώς φάνηκε πως θα ήταν και την προηγούμενη Κυριακή”.

“Έρχομαι από μια τετραήμερη περιοδεία σε τέσσερις νομούς, όπου το αίτημα του κόσμου ήταν καθολικό: "κλείστε γρήγορα αυτή την πληγή” επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας αναφέροντας πως “όλοι αισθανθήκαμε ταπεινωμένοι εκείνη την Κυριακή, με το να μη μπορούμε να κάνουμε εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ να βγάζει ειρωνικές ανακοινώσεις για τη διαδικασία”. "Δε μπορούμε να δίνουμε άλλοθι στον ΣΥΡΙΖΑ που καταστρέφει τη χώρα και τους πολίτες”. "Δεν προσπαθούμε να βρούμε πως θα διαμορφώσουμε αποικία στον Άρη. Εκλογές θέλουμε να κάνουμε”.


Όπως ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας “ζήτησα και πάλι χθες από τον κ. Πλακιωτάκη να συναντηθούμε οι τέσσερις υποψήφιοι, για να ξεκαθαρίσουμε στον κόσμο της ΝΔ ότι δεν τίθεται θέμα αναβολής των εκλογών”. “Το ζητάω μονότονα εδώ και δέκα μέρες. Δεν έχει γίνει ακόμα αυτή η συνάντηση, δεν ξέρω γιατί” είπε ο κ. Τζιτζικώστας.



“Ο κ. Τσίπρας δεν πιστεύει στη συναίνεση”

Στο πλαίσιο αυτό ξεκαθάρισε πως “εφόσον οι νεοδημοκράτες τον επιλέξουν για αρχηγό αυτής της παράταξης δεν υπάρχει περίπτωση γίνει συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ”, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "οφείλουν όλοι οι υποψήφιοι να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους σε αυτό το ζήτημα ακριβώς γιατί είναι ουσιαστικό όλοι όσοι θα ψηφίσουν να γνωρίζουν τι πρεσβεύουν και οι τέσσερις υποψήφιοι Πρόεδροι”.

Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε πως “ο λόγος που δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με τον κ. Τσίπρα, είναι διότι αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει όχι μόνο την ανικανότητα της, αλλά και τις βαθιές της ιδεοληψίες, που δεν επιτρέπουν μια συνεργασία, διότι δεν πιστεύουν σε αυτά που πιστεύουμε εμείς. Στην ελεύθερη οικονομία, στην παραγωγή πλούτου, σε ένα ευέλικτο κράτος. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε τη συνάντηση αυτή, προκειμένου να καλύψει τα τεράστια εσωτερικά προβλήματα που έχει στην κυβέρνησή του και στο κόμμα του”.


Τόνισε πως “ένας διάλογος δε θα ήταν καθόλου κακός και λέω ότι πολύ σωστά κάναμε που πήγαμε, αλλά ήταν μια προσχηματική πρόσκληση". Χωρίς καμία ουσιαστική πρόταση συναίνεσης από έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει αποδείξει ότι δεν την πιστεύει τη συναίνεση, λέγοντας ό,τι “όλο το προηγούμενο διάστημα, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν επιλέξει έναν δρόμο που μόνο συναινετικό δεν μπορείς να τον αποκαλέσεις, με εκβιαστικά δημοψηφίσματα, με απανωτές εκλογές”.


Στη συνέχεια έκανε σαφές πως “δεν υπάρχει κανένα ρήγμα στην ενότητα του κόμματος, δεν υπάρχουν προσωπικές παρά μόνο πολιτικές διαφορές” επισημαίνοντας πως “όλοι ανήκουμε στην ίδια οικογένεια και μοναδικός μας αντίπαλος είναι ο κ. Τσίπρας και η επικίνδυνη κυβέρνησή του που οδηγεί τη χώρα στο χάος”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου