Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Ο ΟΗΕ καλεί όλα τα κράτη να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος

Να συμμετάσχουν στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, στη Συρία και το Ιράκ, κάλεσε όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού.

Παράλληλα, τους ζητά να διπλασιάσουν τις προσπάθειες τους για να αποτρέψουν άλλες επιθέσεις της οργάνωσης. Το ψήφισμα που υπέβαλε η Γαλλία, με το οποίο καλεί να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε... να αντιμετωπιστεί το Ισλαμικό Κράτος υιοθετήθηκε ομόφωνα από τα 17 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί μια παγκόσμια και πρωτόγνωρη απειλή για την διεθνή ειρήνη και ασφάλεια», υπογραμμίζεται στο κείμενο του ψηφίσματος.

Παράλληλα καλούνται όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ, που έχουν την ικανότητα, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα στα εδάφη που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ΙΚ στη Συρία και το Ιράκ».

Επιπλέον, τους ζητά να εντείνουν τις προσπάθειες τους για να περιορίσουν το ρεύμα των ξένων που επιδιώκουν να πολεμήσουν με την οργάνωση στο Ιράκ και τη Συρία, να αποτρέψουν και να εμποδίσουν την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

«Καλωσορίζω όποιον επιτέλους ξύπνησε και εντάχθηκε στην ομάδα που καταπολεμά τρομοκράτες» , δήλωσε ο πρεσβευτής της Συρίας στον ΟΗΕ, Μπασάρ Τζαφάρι, στους δημοσιογράφους, πριν την ψήφιση του γαλλικού σχεδίου ψηφίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου