Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2015

Ελεύθερα τα διόδια το Σαββατοκύριακο

Διελεύσεις χωρίς διόδια σε όλους τους αυτοκινητόδρομους το Σαββατοκύριακο και στην Αττική Οδό την Κυριακή ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες για το δημοψήφισμα...

Οι ιδιώτες παραχωρησιούχοι των αυτοκινητόδρομων γνωστοποίησαν στο υπουργείο την συμφωνία τους, να μην υπάρχουν διόδια ανταποκρινόμενοι θετικά στην πρωτοβουλία μέτρων και δράσεων που εφαρμόζει ο κ.Σπίρτζης.

Οι δωρεάν μετακινήσεις αφορούν τους εξής αυτοκινητόδρομους:

· Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου ΑΕ (Κεντρικός άξονας ΠΑΘΕ )
· Γέφυρα ΑΕ (Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου)
· Νέα Οδός ΑΕ (Ιόνια Οδός, Κεντρικός άξονας ΠΑΘΕ)-Ολυμπία Οδός ΑΕ (Βόρειος άξονας Πελοποννήσου)
· Μορέας ΑΕ (Κεντρικός άξονας Πελοποννήσου)

Επίσης στην Εγνατία Οδό ΑΕ θα ισχύουν το Σαββατοκύριακο δωρεάν διελεύσεις, χωρίς διόδια Ι.Χ. και δικύκλων σε όλο το μήκος του βόρειου άξονα της χώρας (από Ηγουμενίτσα έως Αλεξανδρούπολη). Δωρεάν θα είναι οι διελεύσεις στην Αττική Οδό την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015, με βάση σχετική απόφαση της Αττικές Διαδρομές ΑΕ.


Η ανακοίνωση της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ανταποκρινόμενη στη σχετική οδηγία του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού ενημερώνει τους χρήστες του Αυτοκινητοδρόμου ότι την περίοδο από το Σάββατο 04.07.2015 – 00:01 έως και την Κυριακή 05.07.2015 – 24:00, τα οχήματα Κατηγορίας 1 και 2, δηλαδή δίτροχα και ΙΧ θα διέρχονται από τα διόδια που διαχειρίζεται η Εταιρία άνευ καταβολής αντιτίμου.

Για λόγους διασφάλισης της ομαλής ροής της κυκλοφορίας τα οχήματα θα διέρχονται ένα – ένα κατόπιν ανύψωσης της μπάρας από τον αρμόδιο υπάλληλο.

Οι χρήστες πομποδεκτών μπορούν να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές λωρίδες.

Οι διελεύσεις οχημάτων των Κατηγοριών 3 και 4, δηλαδή φορτηγών και λεωφορείων, θα χρεώνονται κανονικά.

Οι οδηγοί παρακαλούνται να είναι προσεκτικοί κατά την προσέγγιση και διέλευση από τους Σταθμούς Διοδίων, τηρώντας την οδική σήμανση, τον ΚΟΚ και τις οδηγίες του προσωπικού.

Για περισσότερες πληροφορίες οι οδηγοί μπορούν να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου στο τηλέφωνο 2410 741440 καθώς και στην ιστοσελίδα www.aegeanmotorway.gr

Μειωμένα τα εισιτήρια σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΚΤΕΛ

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ κάνει έκπτωση 50% επί των κανονικών τιμών των εισιτηρίων για απλή μετάβαση ή με επιστροφή στους επιβάτες, που θα ταξιδέψουν σιδηροδρομικά για να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα. Οι εκπτώσεις ισχύουν από 1 έως 6 Ιουλίου.Στα ΚΤΕΛ θα ισχύσει έκπτωση 25% επί της τιμής των κανονικών εισιτηρίων για τις μετακινήσεις πολιτών λόγω του δημοψηφίσματος. Στις συζητήσεις που έγιναν μεταξύ πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και της διοίκησης Ομοσπονδίας ΚΤΕΛ, η πλευρά των ΚΤΕΛ ανταποκρίθηκε θετικά μόνον για έκπτωση 25% στα κανονικά εισιτήρια για υπερνομαρχιακές μετακινήσεις. Δεν συμφώνησε η έκπτωση να καλύψει ενδονομαρχιακές μετακινήσεις, όπως επίσης την έκδοση εισιτηρίων μετ' επιστροφής αναφέροντας ότι ισχύει ειδική τιμολογιακή πολιτική, ενώ απέρριψαν να ισχύσει για το δημοψήφισμα έκπτωση και για ειδικά εισιτήρια (πχ φοιτητικά κλπ), όπως ζήτησε το υπουργείο.


olympiobima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου