Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Το διπλό ρίσκο που κρύβει η συμφωνία Ελλάδας - εταίρων

Η ψήφιση του 2ου πακέτου μέτρων από την ελληνική Βουλή, ανοίγει πλέον το δρόμο για τις διαπραγματεύσεις προκειμένου να συμφωνηθεί το 3ο μνημόνιο για την Ελλάδα. Ωστόσο, όπως σημειώνει αναλυτής της BNP Paribas, τα ανοιχτά μέτωπα είναι δύο.

Ο Αντριου ΜακΦάρλαν, αναλυτής της γαλλικής τράπεζας BNP Paribas, θέλησε να προειδοποιήσει όσους πιστεύουν ότι η ελληνική κρίση πέρασε στο παρελθόν μετά και την ψήφιση του 2ου πακέτου των μέτρων με τη μορφή κατεπειγόντως στην ελληνική Βουλή.

Οπως σημειώνει σε σημερινό του άρθρο, τα μέτωπα στην ελληνική κρίση από εδώ και πέρα είναι δύο και δεν αφορούν μόνο τις βελτιωτικές κινήσεις που οφείλει να κάνει το ελληνικό κράτος.

«Η Ελλάδα ενέκρινε το 2ο πακέτο των μέτρων που ζήτησαν ως προαπαιτούμενα οι πιστωτές, κάτι που σημαίνει ότι μπορούν πλέον να ξεκινήσουν επίσημα οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα. Ωστόσο το ρίσκο παραμένει σε υψηλό επίπεδο και βρίσκεται σε δύο μέτωπα» σημειώνει αρχικά ο ΜακΦάρλαν και συνεχίζει: «Το πρώτο ρίσκο έχει να κάνει με την ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει στην πράξη, τα μέτρα, τα οποία ψηφίστηκαν. Ομως δεν είναι μόνο αυτό το δύσκολο κομμάτι. Το δεύτερο μέτωπο έχει να κάνει με τη διαφορά αντίληψης πάνω στο θέμα του ελληνικού χρέους που εκφράζουν το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι πιστωτές όσον αφορά την ελάφρυνσή του».



Πηγή:www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου