Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκλογή νέου προέδρου πριν από το τέλος του 2015

Θέση πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου της Ν.Δ.


«Η Νέα Δημοκρατία έχει Πρόεδρο που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ο οποίος θα οδηγήσει το Κόμμα συντεταγμένα στην εκλογική μάχη. Σε κάθε περίπτωση η εκλογή του νέου Προέδρου του Κόμματος πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2015», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.

Αναλυτικά η δήλωση του πρώην υπουργού:
«Το Καταστατικό μας είναι σαφές. Παρέχει την ευρύτερη δυνατή νομιμοποίηση στο νέο Πρόεδρο, προσελκύει καινούργια μέλη και δίνει τη δυνατότητα έκφρασης σε κάθε πολίτη.


Δεν πιστεύω ότι υπάρχει Νεοδημοκράτης που διαφωνεί με το άνοιγμα του Κόμματος στην κοινωνία και την τήρηση του Καταστατικού. Η ανοικτή διαδικασία αποτελεί θεσμική κατάκτηση για τη Ν.Δ. και μου είναι αδιανόητη οποιαδήποτε υπαναχώρηση από αυτή. Άλλωστε η εθελοντική συμμετοχή απλών πολιτών στην εκλογή του νέου προέδρου θα είναι οξυγόνο για τη Νέα Δημοκρατία.


Παρότι το Καταστατικό προβλέπει την άμεση εκκίνηση της διαδικασίας, δεν προσδιορίζει – και σωστά – τον ακριβή χρόνο διεξαγωγής της. Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο όπου το μείζον στις προσεχείς εβδομάδες είναι η διασφάλιση της θέσης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, κάτι που μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους εταίρους εξακολουθεί να παραμένει μετέωρο.


Ο ρόλος της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να είναι η διασφάλιση, μέσα από συναίνεση εντός και εκτός των ορίων του Κόμματος, μιας φιλο-ευρωπαϊκής εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης για τη χώρα.


Σε περίπτωση που δρομολογηθούν από την Κυβέρνηση πολιτικές εξελίξεις πριν την εκλογή νέου Προέδρου τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η Νέα Δημοκρατία έχει Πρόεδρο που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ο οποίος θα οδηγήσει το Κόμμα συντεταγμένα στην εκλογική μάχη.


Σε κάθε περίπτωση η εκλογή του νέου Προέδρου του Κόμματος πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2015».



enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου