Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Οι Έλληνες διαπραγματευτές έμαθαν για το δημοψήφισμα από το twitter

Κανείς δεν εξεπλάγη περισσότερο από το δημοψήφισμα του Αλέξη Τσίπρα από την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το Bloomberg...

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, επικαλούμενο ευρωπαίο αξιωματούχο, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής οι Έλληνες και οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ που συνεδρίαζαν στο κτήριο της Κομισιόν, έμαθαν μέσω Twitter πως οι προσπάθειές τους ήταν μάταιες.

Ήταν η πρώτη φορά που άκουγαν για δημοψήφισμα και σύντομα έφυγαν από την αίθουσα όπου συνεδρίαζαν, με τις προσπάθειές τους για εξεύρεση συμβιβασμού να έχουν πλέον καταρρεύσει.

Οι διαπραγματευτές της Κομισιόν κάλεσαν τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες πραγματοποιούσε προσωπικές συνομιλίες με τον Τσίπρα, και σύμφωνα με την ευρωπαϊκή πηγή ούτε αυτός γνώριζε κάτι για το δημοψήφισμα.

Μέχρι τότε το κλίμα και στις δυο πλευρές ήταν σχετικά θετικό, σημειώνει η πηγή, αναφέροντας πως πλησίαζαν σε συμφωνία για μια κοινή ανακοίνωση που θα παρουσιάζονταν το επόμενο πρωί στην συνεδρίαση του Eurogroup. Το κείμενο που ετοιμάζονταν περιελάμβανε νέες υποχωρήσεις από την πλευρά των πιστωτών, που είχαν εγκαταλείψει την απαίτησή τους για αύξηση της φορολογίας στα ξενοδοχεία.


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου