Συστατικά
500 γρ. μικρά λευκά μανιτάρια κομμένα στη μέση
4 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα στη μέση, σε φέτες (400 γρ )
1 πακέτο λαζάνια
1 συσκευασία έτοιμη σάλτσα ντομάτας(400 γρ.)
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
ελαιόλαδο
300 γρ. κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
200 γρ. τριμμένα τυριά διάφορα
αλάτι
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ξεκινάμε βάζοντας ένα τηγάνι να κάψει καλά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια για να σοταριστούν. Όταν μαραθούν, μετά από αρκετά λεπτά, προσθέτουμε τον μισό κύβο και σβήνουμε με το ποτήρι κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί και αυτό θα μας πάρει το πολύ 5 λεπτάκια ακόμα.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (κρατάμε 5 κ.σ. για να τις χρησιμοποιήσουμε μετά) και το πιπέρι. Δεν θέλουμε να πήξει πολύ η σάλτσα μας γι' αυτό δεν θα τη βράσουμε πολύ, άλλα 3 λεπτάκια ακόμα. Αφαιρούμε τα μανιτάρια από το τηγάνι και τα κρατάμε σε ένα μπολ.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα λουκάνικα να πάρουν ωραίο χρώμα για να μας δώσουν έξτρα γεύση και μετά προσθέτουμε τη σάλτσα. Αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτάκια. Διορθώνουμε με αλατοπίπερο.
Σε ένα πυρέξ 25Χ35 εκ. αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο στον πάτο του και στρώνουμε 6 φύλλα λαζάνια. Από πάνω ρίχνουμε το μισό μείγμα με τα μανιτάρια και πασπαλίζουμε με τυρί (κρατάμε 5 κ.σ. για να το χρησιμοποιήσουμε μετά). Ξαναβάζουμε άλλα 6 φύλλα λαζάνια και από πάνω βάζουμε το μισό μείγμα με τα λουκάνικα. Επαναλαμβάνουμε με το άλλο μισό μείγμα μανιταριών και το άλλο μισό μείγμα λουκάνικων. Σύνολο φτιάχνουμε 4 στρώσεις με τα υλικά μας και τα λαζάνια. Πάνω από το δεύτερο μισό μείγμα με τα λουκάνικα απλώνουμε 6 ακόμα φύλλα από τα λαζάνια.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα και το τυρί που έχουμε κρατήσει στην άκρη μαζί με λίγο πιπέρι και το απλώνουμε πάνω στην τελευταία στρώση από τα λαζάνια.
Ψήνουμε το ταψί μας σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά και μετά για άλλα 10 λεπτά χωρίς το αλουμινόχαρτο.
500 γρ. μικρά λευκά μανιτάρια κομμένα στη μέση
4 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα στη μέση, σε φέτες (400 γρ )
1 πακέτο λαζάνια
1 συσκευασία έτοιμη σάλτσα ντομάτας(400 γρ.)
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
ελαιόλαδο
300 γρ. κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
200 γρ. τριμμένα τυριά διάφορα
αλάτι
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ξεκινάμε βάζοντας ένα τηγάνι να κάψει καλά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια για να σοταριστούν. Όταν μαραθούν, μετά από αρκετά λεπτά, προσθέτουμε τον μισό κύβο και σβήνουμε με το ποτήρι κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί και αυτό θα μας πάρει το πολύ 5 λεπτάκια ακόμα.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (κρατάμε 5 κ.σ. για να τις χρησιμοποιήσουμε μετά) και το πιπέρι. Δεν θέλουμε να πήξει πολύ η σάλτσα μας γι' αυτό δεν θα τη βράσουμε πολύ, άλλα 3 λεπτάκια ακόμα. Αφαιρούμε τα μανιτάρια από το τηγάνι και τα κρατάμε σε ένα μπολ.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα λουκάνικα να πάρουν ωραίο χρώμα για να μας δώσουν έξτρα γεύση και μετά προσθέτουμε τη σάλτσα. Αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτάκια. Διορθώνουμε με αλατοπίπερο.
Σε ένα πυρέξ 25Χ35 εκ. αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο στον πάτο του και στρώνουμε 6 φύλλα λαζάνια. Από πάνω ρίχνουμε το μισό μείγμα με τα μανιτάρια και πασπαλίζουμε με τυρί (κρατάμε 5 κ.σ. για να το χρησιμοποιήσουμε μετά). Ξαναβάζουμε άλλα 6 φύλλα λαζάνια και από πάνω βάζουμε το μισό μείγμα με τα λουκάνικα. Επαναλαμβάνουμε με το άλλο μισό μείγμα μανιταριών και το άλλο μισό μείγμα λουκάνικων. Σύνολο φτιάχνουμε 4 στρώσεις με τα υλικά μας και τα λαζάνια. Πάνω από το δεύτερο μισό μείγμα με τα λουκάνικα απλώνουμε 6 ακόμα φύλλα από τα λαζάνια.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα και το τυρί που έχουμε κρατήσει στην άκρη μαζί με λίγο πιπέρι και το απλώνουμε πάνω στην τελευταία στρώση από τα λαζάνια.
Ψήνουμε το ταψί μας σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά και μετά για άλλα 10 λεπτά χωρίς το αλουμινόχαρτο.
Tip
Άν δεν σας αρέσει το λουκάνικο μπορείτε να βάλετε καπνιστή γαλοπούλα!
Άν δεν σας αρέσει το λουκάνικο μπορείτε να βάλετε καπνιστή γαλοπούλα!
akispetretzikis.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου