Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Λινγκουίνι με γαρίδες

Φαντασία, αρώματα και γεύση πλημμυρίζουν το πιάτο με λινγκουίνι και γαρίδες, κάνοντας το ένα από τα αγαπημένα όλων!

Ακόμα και αυτών που διανύουν περίοδο νηστείας.

Τι λες, αξίζει να το δοκιμάσεις;


Υλικά

  • 1 πακέτο λινγκουίνι
  • 700 γραμμ. φρέσκες γαρίδες ( μέτριου μεγέθους)
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ( ψιλοκομμένο)
  • 1 κονσέρβα ντομάτα ( σε κύβους)
  • 1 ποτήρι του χυμό ντομάτας
  • 1 1/5 φλιτζ. φρέσκα φύλλα βασιλικού ( κομμένα σε μικρά κομμάτια)
  • Χοντρό αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία

Ρίχνουμε στις γαρίδες αλάτι και πιπέρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κουταλιές λάδι σε υψηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες. Τις ψήνετε αρκετά καλά και τις γυρίζουμε συχνά. Τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Φτιάχνουμε την σάλτσα: Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε τις υπόλοιπες κουταλιές λαδιού και προσθέτουμε το σκόρδο. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Βάζουμε την κονσέρβα με τις ντομάτες μαζί με τον χυμό ντομάτας και προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό. Μειώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες. Μόλις είναι έτοιμες, αφαιρούμε την σάλτσα από τη φωτιά.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια μέχρι να γίνουν al dente. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τις γαρίδες, προσθέτουμε την σάλτσα, βάζουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως. Γαρνίρουμε με φυλλαράκια βασιλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου